ajustos

CaixaBank millora les condicions per als acomiadats per ero

L’entitat eleva al 60% el límit de majors de 52 anys que poden extingir el seu contracte

CaixaBank millora les condicions per als acomiadats per ero
1
Es llegeix en minuts

CaixaBank ha millorat la seva proposta econòmica per als treballadors que surtin de l’entitat amb motiu de l’expedient de regulació d’ocupació (ero), segons van avançar fonts sindicals a l’inici de la reunió d’aquest dimecres. El banc ha confirmat la seva intenció de recol·locar 500 persones en empreses filials per reduir en 7.791 empleats els afectats per l’acomiadament col·lectiu en comparació amb els 8.291 que va proposar en un primer moment i detallarà la proposta en les pròximes reunions.

El banc ha millorat part de la seva proposta econòmica. Per als majors de 63 anys, proposa el pagament de 20 dies per any treballat, per als majors de 57 ofereix el 50% del salari regulador fins als 63 anys, per a aquells d’entre 55 i 57 proposa un pagament de 4,5 vegades la meitat del seu salari regulador (2,25 anualitats) i, per a la resta, ofereix pagar 30 dies per any treballat, fins a un límit de 20 mensualitats.

La direcció de CaixaBank ha elevat del 50% al 60% el límit màxim d’empleats majors de 52 anys que poden extingir el seu contracte. La mesura està dirigida a «preservar l’equilibri generacional i evitar que totes les sortides es concentrin en el mateix tram d’edat».

Notícies relacionades

Quant a l’homologació laboral de condicions dels treballadors procedents de Bankia, la proposta de la direcció és pactar la convergència de condicions a partir de l’entrada en vigor de l’acord laboral. Si s’han d’aplicar millores retributives, es realitzaran de manera progressiva en un termini de 5 anys.