Empresaris de la nit

La patronal Fecasarm reclama «una reacció urgent» de la Generalitat davant les aglomeracions nocturnes

Les empreses de restauració i d’oci reclamen ampliar l’horari de la restauració fins a la una de la matinada i els espectacles i discoteques fins a les cinc

La patronal Fecasarm reclama «una reacció urgent» de la Generalitat davant les aglomeracions nocturnes
1
Es llegeix en minuts

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha reclamat aquest diumenge «una reacció urgent» de la Generalitat davant les aglomeracions nocturnes en què no es respecten les mesures per frenar el coronavirus. La patronal demana ampliar l’horari de la restauració fins a la una de la matinada i reobrir l’oci nocturn de manera progressiva «fins a les quatre o les cinc», ha informat en un comunicat.

Notícies relacionades

Considera que la Generalitat ha de reconèixer els locals legals com a «aliats estratègics imprescindibles i com a mur de control de les activitats il·legals per combatre el caos, l’anarquia i el descontrol». El secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, afirma que l’administració ha «d’aprovar mesures que promoguin que la gent es concentri en espais segurs i controlables, i alhora ser molt estrictes amb el compliment de les normes sanitàries».

Per Boadas, el Govern aplica mesures «que aboquen la gent a concentrar-se en espais on és impossible controlar la legalitat», i afegeix que Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana no tenen suficients efectius per frenar les concentracions massives que s’han vist els dos últims caps de setmana. Més de 15.000 persones que han hagut de ser desallotjades aquest cap de setmana per Mossos i Guàrdia Urbana per formar aglomeracions i fer ‘botellons’ a les platges i alguns punts cèntrics de Barcelona, en molts casos sense mascaretes ni distàncies de seguretat.