AUTOMOCIÓ

Catalunya no posarà en marxa el pla Moves III fins al juliol

  • Catalunya esgotarà el termini de tres mesos atorgat pel Govern per posar en marxa la tercera edició del pla Moves d’ajudes per a la compra de cotxes elèctrics

  • A Catalunya li corresponen 65,5 milions d’euros dels primers 400 milions que el Govern distribuirà entre les comunitats autònomes, i és el segon amb més dotació darrere d’Andalusia

Catalunya no posarà en marxa el pla Moves III fins al juliol
2
Es llegeix en minuts
Álex Soler
Álex Soler

Periodista

Especialista en motor, mobilitat elèctrica i indústria de l'automòbil

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els interessats a acollir-se al pla Moves III, la tercera edició de les ajudes per a la compra de vehicles ‘zero emissions’ i per a la instal·lació d’infraestructura de recàrrega de cotxes elèctrics, a Catalunya hauran d’esperar fins a mitjans de juliol. Lluís Morer, encarregat de l’àrea d’eficiència energètica de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), ha confirmat aquesta notícia en un esdeveniment digital de Fecavem, la patronal catalana de concessionaris, i del Gremi del Motor de Barcelona.

Segons Morer, el Govern està treballant «com més ràpid millor» per tenir la convocatòria de les ajudes preparades per a mitjans del mes de juliol, amb la qual cosa Catalunya esgotarà el termini de tres mesos per posar en marxa el pla Moves III, presentat a l’abril. El programa es va publicar en el BOE el 13 d’abril passat amb efecte retroactiu al dia 10 del mateix mes. Els nous compradors de vehicles elèctrics i híbrids endollables a Catalunya, o els que ho hagin fet des del 10 d’abril, tenen ara dues opcions: acollir-se al Moves II o esperar al juliol per sol·licitar les noves ajudes, més importants quant a quanties.

65,5 milions per a Catalunya

Es pot recordar que Catalunya és entre les comunitats que va rebre una ampliació de fons per al Moves II després d’esgotar la primera dotació. La segona edició del programa d’ajudes ofereix una subvenció de 5.500 euros per la compra d’un elèctric i fins a 2.400 euros per l’adquisició d’un híbrid endollable. El Moves III amplia les xifres fins als 7.000 i els 5.000 euros, respectivament.

Catalunya rebrà 65,5 milions de la dotació total de 400 milions que el Govern repartirà entre totes les comunitats autònomes seguint criteris associats amb la població, i és la segona amb més fons assignats després d’Andalusia, que rebrà 71,3 milions d’euros. Si, finalment, s’amplia la dotació total del pla amb 400 milions més, el repartiment es portarà a terme segons les xifres totals de matriculacions, amb la qual cosa Catalunya tornarà a ser la segona comunitat després, aquesta vegada, de Madrid.

Notícies relacionades

Des de la seva publicació en el BOE, encara no hi ha cap comunitat autònoma que hagi posat en marxa el nou pla, malgrat que les patronals d’automoció van demanar la rapidesa més gran possible per evitar situacions com les viscudes amb el Moves II, amb autonomies que fins i tot van superar el termini màxim per posar-lo en marxa. El sector de l’automoció va rebre positivament el nou Moves III per, entre altres factors com l’ampliació de la dotació econòmica, arribar abans de la conclusió del Moves II, el 18 de juny, amb la qual cosa s’evitava un període sense ajudes.

En l’esdeveniment de Fecavem i del Gremi del Motor de Barcelona, Jaume Roura, president del gremi, també ha instat a crear plans que impulsin la demanda de vehicles de combustió pel seu volum en el mercat i per accelerar la renovació del parc automobilístic, que a Catalunya i Espanya està entre els més envellits d’Europa.