Automoció

Renault i Naturgy segellen un pacte per l’electromobilitat

  • La marca francesa i l’elèctrica impulsaran el desenvolupament dels vehicles electrificats, la instal·lació de punts de recàrrega i el subministrament d’energia renovable.

Renault i Naturgy segellen un pacte per l’electromobilitat
1
Es llegeix en minuts

L’automobilística Renault i la companyia energètica Naturgy han segellat un acord que contemplarà l’impuls dels vehicles electrificats de la gamma E-Tech (híbrids endollables i elèctrics) del fabricant del rombe, així com la instal·lació de punts de recàrrega i el subministrament d’energia renovable per part de l’empresa espanyola.

L’acord firmat pel director general de Renault Iberia, Sébastien Guigues, i el director general de Renovables, Innovació i Nous Negocis de Naturgy, Jorge Barredo, té l’objectiu d’avançar cap a la descarbonització i començar el desenvolupament conjunt de projectes de mobilitat sostenible.

Aquest conveni de col·laboració contempla que Naturgy elaborarà un mapa de distribució geogràfica d’infraestructura de recàrrega elèctrica. L’empresa acaba de presentar al Govern un pla per construir una xarxa de més de 1.100 punts per comercialitzar energia renovable per a la mobilitat.

El pes de les flotes

L’acord també recull, entre altres iniciatives, el desenvolupament de mesures encaminades a fomentar el vehicle elèctric en modalitat de rènting i a garantir el subministrament d’energia neta a través de punts de recàrrega, dirigits a empreses amb flotes de vehicles.

Notícies relacionades

«El desenvolupament de la xarxa d’infraestructures és absolutament necessari per poder abordar la transformació del món de l’automòbil a què ens enfrontem, i no se m’ocorre cap altra manera millor de fer-ho que unint els nostres vehicles elèctrics i híbrids endollables al saber fer en subministrament elèctric de Naturgy», ha destacat Guigues.

Per la seva banda, Barredo ha remarcat la importància d’aquest acord per a Naturgy en el seu compromís amb la reducció d’emissions. «Tot això a través de l’aposta per una infraestructura de càrrega que permeti a l’usuari tenir més alternatives per consolidar nous models de mobilitat», ha afegit.