Per uns 97 milions

Henderson Park i Hines venen una futura residència d’estudiants al 22@

Barcelona té un llit en residències per a estudiants per cada 19 alumnes no residents matriculats

Henderson Park i Hines venen una futura residència d’estudiants al 22@
1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Henderson Park, fons immobiliari de capital privat paneuropeu, i Hines, firma internacional de béns arrels, han anunciat la venda a Commerz Real AG, mitjançant un acord de ‘forward funding’, d’una residència d’estudiants en construcció al districte 22@ de Barcelona. L’operació ha sigut avaluada en fonts del mercat entorn dels 97 milions d’euros. Henderson Park i Hines van adquirir l’espai el 2018 per desenvolupar-hi un allotjament de 743 llits i 26.000 metres quadrats, l’acabament del qual està previst per a l’inici del curs acadèmic 2022/23.

El novembre del 2020, les dues empreses van vendre les instal·lacions del terreny contigu per valor de 31 milions d’euros, on Toulouse Business School (TBS) tindrà, a partir de l’any vinent, la seva nova seu a Espanya, amb capacitat per a 1.000 estudiants.

La residència d’estudiants, dissenyada per Batlle i Roig Arquitectes, està situada al districte 22@, està a només 15 minuts a peu dels campus universitaris més pròxims, de la Universitat Pompeu Fabra i de la Universitat de Barcelona. En un comunicat, Hines ha explicat que continuarà gestionant el projecte a través de la seva marca Aparto.

Notícies relacionades

La residència té vuit plantes d’altura i compta amb 2.500 metres quadrats de jardins exteriors, 1.800 metres quadrats d’espais d’oci i 900 metres quadrats de terrassa al terrat, amb l’objectiu d’aconseguir la certificació LEED Gold i WELL Platinum. Henderson Park i Hines continuaran desenvolupant l’edifici fins a la seva finalització. Cushman & Wakefield i Garrigues van assessorar Henderson Park i Hines en la venda de l’immoble. Commerz Real AG, actuant en nom del seu fons European Student Housing, va ser assessorat per Savills i Cuatrecasas.

Barcelona és una de les 10 principals ciutats estudiantils europees i allotja vuit universitats, de les quals quatre són públiques i quatre són privades. L’oferta d’allotjament per a estudiants a Barcelona sol ser insuficient segons els promotors, amb una estimació de 8.700 llits de PBSA (allotjament especialment dissenyat per a estudiants) operatius i 165.000 estudiants de mitjana a l’any. La taxa de disponibilitat és del 5%, cosa que equival a 19 estudiants per cada llit de PBSA disponible, un fet que reflecteix la necessitat d’una oferta més gran de PBSA a Barcelona.