transacció

Microsoft negocia la compra de Discord

El gegant tecnològic estaria disposat a pagar uns 8.400 milions d’euros per la plataforma de videojocs

Microsoft negocia la compra de Discord
2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En els últims anys, la plataforma social Discord s’ha convertit en l’eina de comunicació per excel·lència al món dels videojocs, cosa que l’ha rellançat com una de les empreses joves amb més projecció del mercat. Ara, el gegant tecnològic Microsoft en negocia la compra en una operació que podria superar els 10.000 milions de dòlars (uns 8.400 milions d’euros).

Aquest dilluns el mitjà especialitzat VentureBeat va informar que Discord estava en via de negociació per a una possible venda del seu negoci, que compta amb més de 140 milions d’usuaris actius al mes. Poc després, Bloomberg assegurava que Microsoft era part interessada en una possible adquisició. Les fonts privades citades assenyalen que l’acord encara no és imminent i que hi ha l’opció que la plataforma opti per sortir a la bossa pel seu compte abans que ser venuda.

Discord s’ha fet un nom entre les plataformes socials emergents a l’operar com un fòrum que permet als seus usuaris xerrar en format text, àudio o vídeo. Tot i que l’èxit li va començar pel fet d’estar vinculada a la comunitat ‘gamer’, la companyia de San Francisco busca establir-se cada vegada més com un gran canal de comunicació més enllà dels videojocs. Així, cada canal de Discord pot servir per a comunitats amb diferents interessos de què parlar: aficionats a la política, al cine, a les inversions, a la rebosteria o, fins i tot, joves que busquen estudiar connectats.

Fons d’inversió

La projecció de Discord també se sustenta en la seva capacitat d’atraure fons d’inversió. Així, el desembre passat la plataforma va guanyar140 milions de dòlars, fet que va revaloritzar la companyia fins als 7.000 milions, segons Prime Unicorn Index. Des de la fundació el 2015 ha generat un total de 480 milions. La plataforma no ha fet cap declaració pública respecte als rumors.

El seu funcionament com a fòrum i pont de connexió entre companyies de videojocs i la seva audiència fa que Discord sigui un actiu estratègic amb cada vegada més interessos. L’any passat Discord va registrar 130 milions de dòlars de beneficis, gairebé el triple que un any abans. Tot i que està en plena fase de creixement, la plataforma va assegurar al Wall Street Journal que encara no és rendible.

Notícies relacionades

VentureBeat va assenyalar que hi ha diferents empreses interessades en negociar l’adquisició de Discord. Tanmateix, Microsoft sembla estar al capdavant. I és que el gegant tecnològic fundat per Bill Gates fa anys que busca diversificar el seu negoci als videojocs i apuntalar-ne d’altres, com els serveis de ‘software’ i les xarxes socials. Així, l’any passat va negociar per intentar comprar les aplicacions TikTok i Pinterest.

Els experts consultats per Bloomberg assenyalen que la compra de Discord per part de Microsoft tindria «molt sentit» ja que permetria reforçar el negoci de la seva videoconsola, la Xbox. Un moviment així podria equiparar-se a la compra de Twitch per part d’Amazon, un altre gegant que en el passat també es va mostrar interessat en Discord.