Operació corporativa

Bankinter cedirà Línia Directa als seus accionistes i la traurà a borsa a finals d’abril

  • El BCE ha autoritzat l’operació que va haver de ser ajornada l’any passat per la pandèmia i la restricció dels dividends

María Dolores Dancausa, consellera delegada de Bankinter.

María Dolores Dancausa, consellera delegada de Bankinter. / efe / gustavo cuevas

2
Es llegeix en minuts

Bankinter ha anunciat aquest dimarts que el Banc Central Europeu (BCE) l’ha autoritzat a entregar als accionistes les accions de la seva filial asseguradora Línia Directa, pas previ a treure a borsa aquesta companyia a finals d’abril. L’operació va haver de ser ajornada a principis de l’any passat, després de l’esclat de la pandèmia i la decisió de l’organisme supervisor d’impedir a les entitats financeres de la zona euro remunerar els seus propietaris com a mesura de prudència.

El valor de mercat de la companyia d’assegurances es va fixar en 1.434 milions d’euros a partir de l’anàlisi d’experts independents. Bankinter repartirà als seus propietaris un 82,6% de les accions de Línia Directa (valorades en 1.184 milions) i es quedarà com a participació financera el 17,4% restant (249,7 milions). Els accionistes rebran una acció de la companyia d’assegurances, amb un valor de referència d’1,318 euros abans de cotitzar, per cada títol que posseeixin del banc.

Durant l’abril i prèviament a la sortida a Borsa, Línia Directa pagarà un dividend a Bankinter de 120 milions d’euros. La posada en valor raonable de la participació generarà per al banc una plusvàlua d’aproximadament 1.000 milions d’euros, que retindrà íntegrament com a recursos propis. La solvència de l’entitat millorarà uns 0,8 punts.

Després de l’autorització del BCE, encara s’han de complir dues condicions: la no-oposició de la Direcció General d’Assegurances i l’aprovació i registre per part de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) del fullet d’admissió a cotització de la companyia d’assegurances, previst per a mitjans d’abril. En cas de complir-se el calendari previst, el debut a la borsa es produiria a finals d’abril.

Tornar l’esforç

Notícies relacionades

«Amb aquesta operació, Bankinter té com a objectiu posar en relleu una companyia que té una trajectòria de 25 anys, amb més de tres milions de clients, que és líder a Espanya en assegurança directa, amb un model de negoci altament rendible i amb un creixement que supera de manera recurrent al de la resta del mercat. Així mateix, l’operació permet separar el negoci d’assegurança directa del que és purament bancari, i així permet que cada companyia desenvolupi les seves estratègies de futur de manera independent i que puguin operar en els respectius entorns regulatoris amb una estructura de capital i una política de dividends adequada a les seves necessitats», ha afirmat el banc en una nota.

«Bankinter considera que aquesta operació és excel·lent, tant per a Línia Directa com per al banc i per als seus accionistes, a qui es tornarà l’esforç realitzat el 1994 i el 2009, amb l’ampliació de capital per comprar a Royal Bank of Scotland el 50% que no controlava de la companyia d’assegurances per un import de 426 milions d’euros. L’entitat es troba en un moment òptim per realitzar la desagregació del seu negoci assegurador, atès el seu extraordinari posicionament en termes de rendibilitat, solvència i diversificació, tant geogràficament (amb presència a quatre països d’Europa), com en tipologia de negoci, amb noves i creixents fonts d’ingressos que se sumen a l’aportació de les seves línies més consolidades, cosa que permetrà compensar l’absència del negoci assegurador en un horitzó aproximat d’uns tres anys», ha afegit.

Temes:

Bankinter