Empreses

Telefónica acomiada el cap del negoci de ciberseguretat per un presumpte frau

Sospita que hi ha hagut irregularitats amb proveïdors i en operacions amb altres companyies

Telefónica acomiada el cap del negoci de ciberseguretat per un presumpte frau
1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Telefónica ha acomiadat el cap del negoci de ciberseguretat, Pedro Pablo Pérez, i tres dels seus subordinats per un presumpte frau en diverses operacions corporatives d’aquesta unitat de negoci, segons ha avançat Voz Populi i ha confirmat EL PERIÓDICO en fonts pròximes a la companyia.

La multinacional investiga un possible conflicte d’interessos i pràctiques contràries a la companyia. L’empresa sospita que hi ha hagut irregularitats en les contractacions amb proveïdors i en operacions corporatives amb altres companyies, segons aquestes mateixes fonts. Telefónica ha declinat fer cap comentari tot i que assegura que el codi ètic és d’obligat compliment per a tots els treballadors.

Notícies relacionades

Les irregularitats investigades s’haurien produït dins d’Eleven Paths, marca integrada a la filial Telefónica Tech i en la qual s’enquadren els serveis de ciberseguretat de l’operador. A més de Pérez, Alicia Hurtado, ‘product manager’ de riscos i regulació, i Miguel Fernández Pavía, gerent d’Implantació, Projectes i Serveis de Seguretat a Telefónica Cybersecurity & Cloud Tech, també van ser acomiadats. Hi ha un tercer directiu acomiadat del qual no ha transcendit la identitat.

L’acomiadament es va executar a finals del mes de febrer del 2021 i es va emmarcar dins del pla de reestructuració de Telefónica Tech, en virtut del qual María José Almazor va passar a ser consellera delegada de la nova divisió de ciberseguretat i Cloud de Telefónica Tech (Telefónica Cybersecurity & Cloud Tech) en substitució de Pérez. Fins aleshores, Almazor era consellera delegada a Telefónica España.