Empreses

Telefónica acomiada el cap del negoci de ciberseguretat per un presumpte frau

Sospita que hi ha hagut irregularitats amb proveïdors i en operacions amb altres companyies

Telefónica acomiada el cap del negoci de ciberseguretat per un presumpte frau
Es llegeix en minuts

Telefónica ha acomiadat el cap del negoci de ciberseguretat, Pedro Pablo Pérez, i tres dels seus subordinats per un presumpte frau en diverses operacions corporatives d’aquesta unitat de negoci, segons ha avançat Voz Populi i ha confirmat EL PERIÓDICO en fonts pròximes a la companyia.

La multinacional investiga un possible conflicte d’interessos i pràctiques contràries a la companyia. L’empresa sospita que hi ha hagut irregularitats en les contractacions amb proveïdors i en operacions corporatives amb altres companyies, segons aquestes mateixes fonts. Telefónica ha declinat fer cap comentari tot i que assegura que el codi ètic és d’obligat compliment per a tots els treballadors.

Notícies relacionades

Les irregularitats investigades s’haurien produït dins d’Eleven Paths, marca integrada a la filial Telefónica Tech i en la qual s’enquadren els serveis de ciberseguretat de l’operador. A més de Pérez, Alicia Hurtado, ‘product manager’ de riscos i regulació, i Miguel Fernández Pavía, gerent d’Implantació, Projectes i Serveis de Seguretat a Telefónica Cybersecurity & Cloud Tech, també van ser acomiadats. Hi ha un tercer directiu acomiadat del qual no ha transcendit la identitat.

L’acomiadament es va executar a finals del mes de febrer del 2021 i es va emmarcar dins del pla de reestructuració de Telefónica Tech, en virtut del qual María José Almazor va passar a ser consellera delegada de la nova divisió de ciberseguretat i Cloud de Telefónica Tech (Telefónica Cybersecurity & Cloud Tech) en substitució de Pérez. Fins aleshores, Almazor era consellera delegada a Telefónica España.