Sector financer

Santander Private Banking compra el negoci de banca privada d’Indosuez a Miami

Indosuez és la unitat global de gestió de patrimonis del grup Crédit Agricole

Entrada a la ciutat del Banco Santander a Boadilla del Monte.

Entrada a la ciutat del Banco Santander a Boadilla del Monte. / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

Santander Private Banking ha arribat a un acord amb Indosuez Wealth Management per adquirir una cartera de 4.300 milions de dòlars (3.600 milions d’euros) en actius i passius de clients, una operació que està subjecta a les aprovacions regulatòries corresponents i el tancament de la qual està previst per a mitjans del 2021, segons ha informat aquest dimarts l’entitat.

Indosuez, la unitat global de gestió de patrimonis del grup Crédit Agricole, abandona així Miami. El seu conseller delegat, Jaques Prost, ha explicat que, després de valorar en profunditat l’interès de diversos grups internacionals, la proposta de Santander «va sobresortir per la gran qualitat de l’entitat i la seva reputació internacional». «Creiem que ofereix l’encaix perfecte per satisfer els nostres clients i empleats a Miami i assegura una transició ordenada gràcies a la trajectòria de 42 anys de Santander a la regió. La decisió d’Indosuez d’abandonar el mercat de Miami ha sigut molt meditada, atesa la nostra llarga trajectòria a la regió, i s’ha pres en línia amb l’estratègia d’Indosuez de posar focus als seus principals mercats», ha assenyalat.

L’operació es farà per mitjà de Banco Santander International Miami (BSI Miami), que forma part de Santander Private Banking, la unitat de negoci de Santander dedicada al negoci de banca privada. Per la seva situació geogràfica, BSI Miami forma part de Santander Holdings USA, Inc, la societat hòlding intermediària de Banco Santander als Estats Units.

Notícies relacionades

El responsable global de la divisió de Wealth Management & Insurance de Santander, Víctor Matarranz, ha destacat que l’operació aprofita la presència internacional de l’entitat i suposa «un pas més» per convertir-se en «la millor plataforma global de banca privada». «Volem continuar creixent, especialment en mercats on veiem més potencial, com els Estats Units, i reforçar la nostra posició com a motor de creixement per a Grup Santander», ha assegurat el directiu.

Per la seva banda, el conseller delegat de Santander US, Tim Wennes, ha assenyalat que l’operació forma part de l’estratègia de creixement de Santander US, que «aprofita oportunitats de creixement orgàniques i inorgàniques». «Estic segur que l’equip oferirà el millor servei als nous clients procedents d’Indosuez», ha apuntat.