Junta d’accionistes

El fons IFM es compromet a mantenir Naturgy a la Borsa i la seva seu a Espanya

El fons de pensionistes australians advoca, segons l’energètica, per un «dividend sostenible»

El fons IFM es compromet a mantenir Naturgy a la Borsa i la seva seu a Espanya
2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El fons australià IFM, que ha llançat una opa del 22,7% sobre Naturgy, ha traslladat a la companyia que presideix Francisco Reynés que tenen vocació de permanència com a accionista a llarg termini, que aspira a tenir representació al Consell d’Administració de l’energètica i que recolza la transició energètica i advoca per un «dividend sostenible», segons ha revelar el secretari general i del consell de l’empresa, Manuel García Cobaleda, durant la celebració de la junta general d’accionistes corresponent a l’exercici del 2020. A més, es va comprometre a mantenir la cotització de l’energètica i la seva seu social a Espanya.

A l’única pregunta plantejada pels accionistes durant la junta relativa a una possible exclusió de Borsa de l’empresa, Reynés ha assegurat que «en el dia d’avui no hi ha cap tipus de plantejament que nosaltres sapiguem». «És una proposta parcial, no total. No som conscients que això avui tingui una implicació directa en una exclusió de borsa», va afegir. Posteriorment, en una roda de premsa, el president de l’energètica ha afegit que «no hi ha res escrit en pedra», però IFM «és un fons prou prestigiós i seriós per no posar en dubte el que ens ha traslladat», ha dit.

Notícies relacionades

Reynés ha garantit la «transparència» de la companyia amb l’opa en curs i ha assegurat que només ha mantingut contacte en dues ocasions amb IFM, una «uns dies abans» que es conegués l’oferta públicament i una altra abans d’aquesta junta per conèixer les seves intencions. «Com a equip directiu no tenim més valoracions a fer. No estem a favor ni en contra. Ni els volem ni els odiem», ha afegit el primer espasa de l’energètica. El Consell d’Administració de Naturgy haurà de fer pública la seva postura una vegada l’oferta passi les pertinents autoritzacions regulatòries, primer la del Consell de Ministres en un termini màxim de sis mesos i, després, la de la CNMV. «El consell donarà i publicarà la seva opinió. Serem transparents», ha afegit.

La junta, celebrada en un format híbrid amb menys de 30 persones a la sala, ha aprovat un dividend amb càrrec a l’exercici 2020 d’1,44 euros per acció, dels quals 0,81 euros ja s’han abonat i 0,63 euros a repartir el pròxim 17 de març. Reynés ha deixat la incògnita de què passarà amb el dividend en els pròxims anys, 2021 i 2022, a falta de conèixer el pròxim pla estratègic de la companyia que encara no té un calendari públic, després que fos posposada per l’opa. «No hem entrat a discutir (amb IFM) cap xifra o condició (sobre el dividend), sinó que hem anat a escoltar quins eren els seus objectius com a accionistes. I un dels seus objectius era donar suport a una política de dividend sostenible», ha explicat Reynés.