De Mediamarkt al Barça

Ferran Reverter, primer espasa de la segona era Laporta

El pròxim CEO del Barça és actualment el màxim directiu de la multinacional Mediamarkt i és especialista en la diversificació d’ingressos i la gestió en temps complexos

ferran-reverter

ferran-reverter / Job Vermeulen

3
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Primer cop d’efecte de Laporta. L’anunci que el conseller delegat de Mediamarkt Saturn (la matriu del grup alemany Mediamarkt), Ferran Reverter, rellevarà Òscar Grau com a màxim executiu del club blaugrana ha arribat per sorpresa a la seu de Mediamarkt España aquest dilluns al matí. Al més pur estil de multinacional alemanya, tots els ressorts es van activar des de les 7.30 hores des de la filial espanyola per demanar instruccions a la matriu germànica davant l’allau de peticions d’informació sobre el directiu. Reverter, de 48 anys, posa un parèntesi a la seva carrera de més de vint anys a MediaMarkt per incorporar-se al Barça com a conseller delegat i aportar la seva experiència perquè el club pugui sortir de la delicada situació financera causada per la pandèmia. 

En el més pur estil Laporta, la notícia va saltar amb do d’oportunitat i bri d’esperança a la recerca de lideratges i de solucions imaginatives per esmenar el col·lapse dels ingressos del Barça. «Ferran Reverter tindrà aquesta responsabilitat de reorganitzar i transformar l’organització com a conseqüència del nou model que aplicarem al club. Això es farà de manera serena i tranquil·la», va dir Laporta a RAC-1 sobre el fitxatge de Ferran Reverter. 

Llicenciat en Econòmiques per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i amb estudis superiors a IESE, Ferran Reverter va entrar el 2005 a MediaMarkt com a responsable de botiga i cinc anys després va passar al consell d’administració de la filial ibèrica. El 2013 va assumir la direcció de tot el negoci a la península Ibèrica, després d’un període previ com a director d’adquisicions i d’operacions, un càrrec que va mantenir fins al novembre del 2018 i que va compaginar amb la de director d’operacions de MediaMarktSaturn. Des de finals del 2018 ocupava el rol de primer executiu de tota la corporació.

Notícies relacionades

De Reverter expliquen que ha sigut l’artífex en els últims anys d’haver construït el pla de ruta global de Mediamarkt, que pretén diversificar el grup amb un major nombre de serveis al client i fórmules d’ingressos més enllà de la venda minorista. Reverter és defensor a ultrança dels acords empresarials d’alt nivell i de la cura per l’ingrés marginal, de l’opció valor per diners. Aquests atributs el fan valuós per a una direcció del dia al dia d’una entitat amb dificultat per quadrar els comptes. Sota la seva gestió a Mediamarkt s’han incrementat els ingressos derivats de les assegurances i dels serveis, per exemple. Tot això preparat per una vocació directiva empresarial internacional orientada al client. Capaç de fer bons negocis per exemple amb Apple, Microsoft, Google, Amazon i aquest tipus d’empreses que marquen l’actualitat comercial. «Amb el nostre enfocament omnicanal, volem oferir als nostres clients el millor servei possible a tots els canals», explicava Reverter part de les claus de la seva gestió. Per al directiu, arribar al Barça és un repte professional i alhora tornar a Catalunya en uns moments en què Alemanya no és precisament una destinació agraïda, per un context comercial difícil de botigues tancades i una qualitat de vida lluny de la que assolirà Reverter al capdavant de l’entitat blaugrana.

La definició que fa l’IESE del programa de desenvolupament directiu que va cursar Reverter el 2002 defineix bé el seu perfil professional i com es va adaptar al seu posterior futur: «Està dirigit a gerents funcionals exitosos que han demostrat un clar potencial per liderar iniciatives multifuncionals i desenvolupar les competències d’un gerent general sènior. El programa accelerarà la seva transició al lideratge, cosa que li permetrà brindar un sòlid avantatge competitiu a la seva empresa i convertir-se en un impulsor clau del seu creixement». Gairebé 20 anys després d’aquella formació, arriba al Barça.