Protesta sectorial

Foment i Pimec reclamen que el comerç no essencial pugui obrir el cap de setmana

Les dues patronals catalanes assenyalen que el tancament en cap de setmana fa que l’activitat del comerç no essencial «no sigui viable»

Foment i Pimec reclamen que el comerç no essencial pugui obrir el cap de setmana
1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El tímid retorn a l’activitat del sector comercial en les últimes setmanes és insuficient. És el que opinen les patronals del sector de la distribució de productes no essencials. Les patronals Foment i Pimec van reclamar aquest divendres formalment al Govern que el comerç no essencial pugui obrir en cap de setmana. En concret, les dues patronals van demanar al Procicat que les pròximes mesures d’obertura incloguin que el comerç no essencial pugui obrir en cap de setmana a partir del 15 de març, ja que, asseguren, «aquest tancament suposa un greu prejudici per al comerç». Els comerciants exigeixen que «com a mínim, en aquelles zones on és viable l’obertura comercial, és necessari permetre-la. Sobretot en aquelles localitats de la costa o de l’interior que depèn essencialment del consum que fan els visitants».

Notícies relacionades

En un comunicat aquest divendres, les dues patronals catalanes han assenyalat que el tancament en cap de setmana provoca que l’activitat del comerç no essencial «no sigui viable» i han recordat que no reben cap compensació per aquest tancament. A més, han apuntat que el tancament comarcal també afecta greument el comerç de molts territoris, cosa que evidencia el greuge comparatiu entre comarques més i menys poblades i dependents del turisme.

També han demanat que s’eliminin les restriccions de superfície vigents, que obliguen a acotar a 400 metres quadrats la superfície comercial disponible. El comerç «ha adoptat totes les mesures proposades pel Procicat» tot i que hagin suposat un increment notable de les despeses amb el subministrament de gels hidroalcohòlics als clients o la desinfecció de les mercaderies, han assenyalat.