Ajudes públiques

La SEPI aprova el rescat de 120 milions d’euros per a Duro Felguera

  • L’aprovació es produeix després que la companyia arribés dilluns a un acord amb la banca creditora

  • Les ajudes hauran de ser ratificades pel Consell de Ministres tal com estableix el decret d’ajudes

zentauroepp41881261 180202115535

zentauroepp41881261 180202115535

2
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías
Max Jiménez Botías

Periodista

ver +

Era una qüestió de temps una vegada que Duro Felguera va arribar a un preacord amb els bancs creditors. La Societat Estatal de Participacions Empresarials (SEPI) ha aprovat aquest dimecres el rescat de la companyia d’enginyeria asturiana que sol·licita una ajuda de 120 milions d’euros. Així ho ha donat a conèixer Duro Felguera en un comunicat remès as la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La companyia comunica que el Consell Gestor del Fons de Recolzament a la Solvència d’Empreses Estratègiques (FASEE), ha acordat en la seva sessió celebrada el 3 de març del 2021, sotmetre a l’aprovació dels òrgans socials de les societats Duro Felguera, els documents ‘Acord de recolzament financer públic temporal’ i ‘Acord de gestió amb la companyia’, com a condició prèvia a la resolució estimatòria de la sol·licitud de recolzament públic temporal per un import total de l’ajuda de 120 milions d’euros», destaca el comunicat. Una vegada produïda l’aprovació pels òrgans socials de les companyies indicades, l’operació s’elevarà al Consell de Ministres per a la seva autorització, tal com estableix el decret que regula el fons de recolzament a les empreses estratègiques, dotat amb 10.000 milions d’euros.

Pacte de refinançament

L’acord es produeix després que l’empresa arribés a un pacte de refinançament amb la banca creditora, cosa que era un qüestió indispensable perquè la SEPI aprovés l’ajuda. De fet, des que s’aconseguís aquest preacord, l’organisme públic ha demorat la seva resolució, a l’espera que es tanquessin tots els serrells de l’acord de finançament, dels quals encara aquest dimecres no s’han donat més detalls dels ja coneguts.

Notícies relacionades

Les entitats bancàries, entre les quals es troben Santander, BBVA, CaixaBank, Bankia, Sabadell i Liberbank, entre d’altres, han estat treballant amb l’última proposta remesa per l’empresa i que, bàsicament, implica que els banc no haurien de posar més diners a la firma. La proposta inicial suposava l’obtenció de 100 milions d’euros en avals per a projectes de la companyia, dels quals la major part serien avalades per la Companyia Espanyola d’Assegurances de Crèdit a l’Exportació (CESCE) i la resta els aportarien els bancs creditors. Finalment, l’import d’aquests avals ha quedat reduït fins als 80 milions d’euros dels quals el 70% seran aportats per CESCE (és a dir, 56 milions d’euros) i la resta (uns 24 milions) pels bancs, han explicat les mateixes fonts.

La proposta, a més, inclouria el refinançament de crèdits per valor de 85 milions, dels quals Duro Felguera hauria d’aportar directament una part similar als avals de la banca, en principi 20 milions d’euros –tot i que aquest aspecte pot haver patit alguna variació en les últimes hora de negociació. Així, l’enginyeria que dirigeix José María Orihuela amortitzaria a curt termini l’import esmentat i deixaria l’endeutament financer en l’entorn dels 65 milions.

Temes:

Empreses