Telecomunicacions

Telefónica ven a KKR el 60% de la seva filial de fibra a Xile per 500 milions

  • L’operadora podrà reduir el seu deute financer en uns 400 milions d’euros

1
Es llegeix en minuts

Telefónica ha anunciat aquest dilluns un acord per a la venda a KKR del 60% d’InfraCo, societat que serà l’encarregada d’operar i desplegar fibra òptica a la llar (FTTH) a Xile. La transacció valora la totalitat d’InfraCo en 1.000 milions de dòlars (uns 800 milions d’euros), cosa que suposa fixar el preu de l’operació en uns 600 milions de dòlars (gairebé 500 milions d’euros).

Rere el tancament de l’operació, que permetrà a l’operadora reduir el seu deute financer en uns 400 milions d’euros, Telefónica Chile mantindrà el 40% de participació, mentre que KKR adquirirà un 60% d’InfraCo, segons ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Com a part de la transacció, que serà sotmesa a consideració de les autoritats de competència i s’espera que el seu tancament es concreti en la primera meitat del 2021, Telefónica Chile vendrà a InfraCo aproximadament dos milions d’unitats immobiliàries passades amb fibra òptica. Així mateix, totes dues subscriuran una sèrie de contractes de prestació de diversos serveis, entre ells, un contracte per a la prestació de serveis a l’engròs de connectivitat sobre la xarxa de fibra òptica d’InfraCo a la filial xilena de l’operadora. D’aquesta manera, InfraCo començarà les seves operacions amb 2 milions d’Unitats Immobiliàries Passades (UUII), amb plans de desplegament que completaran les 3,5 milions d’unitats de cara al 2022. Això suposa més de la meitat de les llars que en l’actualitat hi ha a Xile.

Notícies relacionades

La directora General de Finances, Control i Desenvolupament Corporatiu de Telefónica SA i responsable d’Hispanoamèrica, Laura Abasolo, ha remarcat que aquesta operació «permetrà accelerar el desplegament» de les seves xarxes a través d’«una estructura de capital eficient», al mateix temps que els permet «cristal·litzar el valor dels nostres actius i monetitzar-ne una part».

Per la seva banda, el conseller delegat de Telefónica Hispanoamérica, Alfonso Gómez Palacios, ha destacat que la participació en InfraCo els proporciona «una flexibilitat substancial a llarg termini, en un mercat amb un enorme potencial futur».

Temes:

Telefónica