Energies renovables

Acciona espera doblar el seu negoci de renovables amb la sortida a borsa

  • La col·locació es portarà a terme en el primer semestre al mercat institucional

  • Entrecanales anuncia que la companyia tornarà al nivell de dividend anterior a la crisi

José Manuel Entrecanales, president d’Acciona.

José Manuel Entrecanales, president d’Acciona. / EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías
Max Jiménez Botías

Periodista

ver +

Acciona traurà a borsa almenys el 25% del capital de la seva filial d’energies renovables, i espera doblar el seu negoci de renovables en cinc anys amb aquesta operació, segons ha explicat el conseller delegat de la companyia, José Manuel Entrecanales, en una roda de premsa per donar alguns detalls d’aquesta col·locació. Es tractarà d’un col·locació bàsicament institucional al mercat espanyol, «tot i que no descartem que també pugui fer-se en altres mercats», ha comentat Entrecanales. Les accions del grup de serveis i energia, pugen més d’un 4% aquest divendres al mercat.

«Després de 15 anys de preparació hem arribat a un punt d’inflexió en el qual el model de negoci s’ha convertit en referència al mercat. Podem augmentar el creixement mitjançant accés a un menor cost de capital i el desendeutament del balanç. A més, tornarem a nivells de dividends anteriors a la crisi», ha comentat Entrecanales.

Primer semestre

La col·locació es portarà a terme en el primer semestre, «tot i que dependrà de factors exògens que no controlem», ha comentat el primer executiu de la companyia, que, no obstant, ha rebutjat rebutjar fer una valoració dels recursos que Acciona espera aconseguir amb la sortida a borsa de la seva filial de renovables. En tot cas, la sortida implica un pla d’inversions en el període 2021-2025 de 9,6 megawatts addicionals, cosa que portaria la companyia a assolir els 20.000 mw al final del 2025. Aquest pla es portarà a terme de forma gradual. El 2021 seran 600 megawatts addicionals.

En tot cas, Entrecanales ha explicat que el grup té un pla de participar en les inversions de 7.000 milions d’euros a través de la recepció dels fons europeus destinats a la recuperació econòmica a Espanya, amb el focus posat en la descarbonització. «Es tracta d’un pla de creixement recolzat en actius d’alta qualitat, un robust model de negoci, amb una sòlida capacitat organitzativa i la mida i agilitat necessàries. La sortida a borsa permetrà a Acciona liderar les oportunitats d’inversió i creixement, que sorgeixen a partir del model de descarbonització. Afrontem el repte des d’una situació privilegiada única en el millor moment i lloc per arribar als objectius». Així ho ha assegurat el conseller delegat d’Acciona Energía, Rafael Mateo, durant la presentació de resultats als analistes.

L’Executiu ha xifrat en 7.000 milions d’euros la inversió vinculada als fons europeus que Espanya preveu rebre en els pròxims anys per recuperar la seva economia a través de projectes orientats a la descarbonització. Els projectes d’Acciona inclouen plantes fotovoltaiques, eòliques, eòliques ‘offshore’, biomassa, hidro o d’hidrogen verd.

Aportació del negoci d’energia

Notícies relacionades

El 2020, el negoci d’energia d’Acciona va facturar 1.780 milions d’euros, un 10,9% menys, tot i que va ser el menys afectat per la pandèmia, que va ocasionar un impacte de 770 milions d’euros al conjunt del grup.

La nova societat, que sortirà a cotitzar aquest mateix any a les borses de valors espanyoles, inclourà tot el negoci d’Energia d’Acciona, tot i que exclouen la seva participació en el fabricant d’aerogeneradors alemany Nordex.

Temes:

Acciona