Peticions fins demà

El Govern distribueix set milions més en ajudes per a la restauració i centres comercials per la Covid

El segon pagament es farà aquesta setmana de forma automàtica

2
Es llegeix en minuts

La Conselleria d’Empresa i Coneixement ha informat aquest dimarts que distribuirà set milions d’euros més en línies d’ajuda per la Covid per a restauració, centres d’estètica i botigues de centres comercials dels mesos d’octubre i desembre de l’any passat, per donar cobertura a la totalitat dels beneficiaris. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica avui l’ampliació de les línies d’ajudes, que sumen un import global de 107 milions d’euros. El tràmit telemàtic per demanar les ajudes s'acaba aquest dimecres 10 de febrer a les 14 hores.

El Departament d’Empresa i Coneixement ha informat, en un comunicat, que amb aquesta ampliació de les ajudes, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), donarà cobertura al 100% dels beneficiaris d’aquestes subvencions. La primera línia d’ajuts es va obrir el 29 d’octubre, amb un import global de 40 milions d’euros, i anava dirigida al sector de la restauració i els centres d’estètica i bellesa. La segona, amb una dotació de 60 milions d’euros, es va obrir el 19 de desembre i es dirigia a restauració, centres d’estètica i botigues de centres comercials.

A data d’avui, està en tràmit el segon pagament, que es farà aquesta setmana de forma automàtica. S’ha ampliat en 2.500 euros més l’ajuda per als establiments comercials obligats a tancar per la pandèmia per fer front a la pròrroga de quinze dies, fins al 21 de febrer, aprovada la setmana passada pel Procicat. El DOGC publica avui l’ampliació de l’import de les ajudes, que passaran de 6.000 a 8.500 euros per establiment. Els beneficiaris de la nova línia d’ajuts, que es va obrir el 27 de gener passat, cobraran directament els 8.500 euros sense haver de realitzar cap gestió.

En total, entre les dues línies s’han atorgat subvencions a prop de 34.000 beneficiaris, la totalitat dels sol·licitants que complien els requisits per acollir-s’hi. Del total de 34.000, un total de 27.000 s’han beneficiat de les dues línies. El segon pagament el rebran de forma automàtica sense necessitat de formalitzar cap tràmit addicional, d’acord amb els mecanismes implementats des del departament per agilitar la tramitació dels expedients i el pagament dels imports.

Notícies relacionades

Aquesta línia d’ajudes s’ha anat ampliant així que s’han prorrogat les restriccions, per donar resposta a la difícil situació per la qual està passant el sector del comerç afectat pels tancaments.

En vista de l’última pròrroga acordada pel Procicat, que allarga el tancament d’aquests establiments comercials fins al 21 de febrer, el Govern considera necessària l’ampliació de les ajudes, amb l’objectiu de contribuir a pal·liar els efectes derivats de les restriccions.