Indústria

Gallo negocia trasllats a Granollers per especialitzar cadascuna de les seves plantes a Espanya

La firma pretén el trasllat de 37 treballadors d’aquesta planta a Còrdova

gallo2

gallo2

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Pastas Gallo està en plena reinvenció industrial. El fabricant de pastes alimentàries ha iniciat «un procés d’especialització industrial a partir d’un plantejament de producció per especialitats», segons definició de la mateixa direcció. Com a conseqüència d’aquest pla, s’ha iniciat un període de consultes per negociar amb els sindicats vies pactades per ressituar part de la plantilla entre plantes. L’objectiu d’aquesta nova estratègia és «consolidar i redefinir els rols de les fàbriques d’El Carpio (Còrdova), que es dedicarà a la pasta seca; Granollers (dedicada a la fresca i plaques), Esparreguera (pasta sense gluten) i Sant Vicenç dels Horts (que es dedicarà a especialitats orientals Ta-Tung). Segons el pla presentat al comitè d’empresa, de les 74 persones que treballen a la divisió de sec a Granollers, 37 són de pasta curta i pasta llarga (l’especialitat de producció que es trasllada a El Carpio) i 37 més elaboren plaques (lasanya i canelons) i es queden a Granollers juntament amb les altres 96 de la divisió de fresca. 

Aquest procés afecta les seccions d’envasament i elaboració de pasta curta i pasta llarga que actualment funcionen a Granollers i que es concentraran a la planta de Còrdova. Per fer aquest canvi d’especialització «s’ha optat per una decisió que aposti per la continuïtat dels contractes de treball i la retenció de l’experiència pròpia mitjançant una alternativa de trasllat col·lectiu per a l’equip de treballadors afectats per l’esmentada especialització productiva», ha explicat l’empresa.

Malgrat aquest objectiu, l’objectiu té un impacte clar a la plantilla i, a hores d’ara, no es descarta qui hi hagi acomiadaments. Fonts de l’empresa neguen que sigui necessari rescindir contractes i reafirmen que «es compta amb tothom». El procés comporta la redistribució dels equips que actualment treballen a les línies afectades per aquest moviment a El Carpio o d’altres posicions dins el grup. Es preveu que la majoria de moviments de personal es produeixi entre les plantes catalanes.

Notícies relacionades

En el marc d’aquesta reorganització de la producció, Gallo va reiterar aquest dilluns que fa una aposta ferma per Granollers i està estudiant projectes importants per aquesta planta, que s’anunciaran pròximament.  L’objectiu de la companyia és «arribar a un acord que atenuï al màxim les conseqüències del trasllat, mitjançant la recerca de solucions internes que permetin disminuir el caràcter forçós del canvi».

L’alcaldessa d’El Carpio, Desirée Benavides, s’ha pronunciat a Facebook, manifestant que «sempre és bo que les empreses locals es consolidin en el temps i el pols de la seva productivitat i en aquest cas Pastas Gallo és una marca referent en l’àmbit internacional. Per a El Carpio tot això suposa promoció i publicitat, així mateix volem que sigui una oportunitat per prosperar». Igualment, assenyala que «sens dubte aquesta decisió ha sigut molt ben acollida, però hem de continuar apostant perquè el sector agroalimentari al nostre poble continuï creixent i trobant noves vies de desenvolupament. Si aquestes famílies finalment venen a la nostra localitat seran molt benvingudes i acollides per la seva hospitalitat, però com a consistori, la petició que fem a l’empresa és que no oblidi els habitants d’El Carpio i aposti per donar feina al nostre poble a les famílies que tant ho necessiten en aquest moment», informa el ‘Diario Córdoba’.