Efectes econòmics de la pandèmia

Calviño: «És el moment d’ajudar a la solvència de les empreses»

La ministra d’Economia assenyala que el Govern treballa per aplicar al més aviat possible les ajudes directes a pimes i autònoms

2
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías
Max Jiménez Botías

Periodista

ver +

La vicepresidenta tercera del Govern i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha dit que l’Executiu treballa per ampliar «al més aviat possible» les ajudes directes a les empreses, per continuar recolzant-les en les «dures» setmanes que venen, i que no descarta cap opció per millorar la seva solvència. «L’èmfasi cal posar-lo en veure quins són els instruments de solvència en les empreses a mitjà termini, i que es veuen amenaçades per la pandèmia», ha comentat la vicepresidenta i ministra d’Economia, en la seva intervenció en una acte al Cercle d’Economia, moderat pel director d’El PERÍODICO, Albert Sáenz.

En aquest sentit, ha dit que des del principi de la pandèmia el Govern ha treballat amb la Comissió Europea perquè tot el marc que regula els ajuts públics pugui respondre a les necessitats d’Espanya. Per això, ha considerat «molt positiu» que la Comissió Europea hagi publicat un nou marc d’ajudes que permeti al Govern ampliar les prestacions que atorga. Ha recordat que divendres passat la comissió delegada del Govern per a afers econòmics va acordar notificar a la CE una ampliació d’aquest marc d’ajuts, per això està pendent de la seva autorització perquè pugui entrar en vigor al nostre país.

Notícies relacionades

Ha dit que cada administració ha d’actuar allà on té més eficàcia i que els ajuntaments i comunitats autònomes estan més ben situats per proporcionar ajuts directes «més ajustats» a les característiques de la seva regió, mentre que l’Estat està en més bona posició per prendre mesures «de més envergadura» des del punt de vista fiscal i financer.

L’ús dels fons europeus

L’ús dels fons europeusCalviño ha destacat que un dels aspectes clau per a la recuperació econòmica és l’ús eficient dels fons europeus. I en aquest aspecte ha destacat que el paper de l’ajuntament és «clau». En aquest sentit ha defensat que «Barcelona serà un dels grans actors d’aquest pla de recuperació», per això es refereix a les polítiques que han de ser desenvolupades pels ajuntaments. S’ha referit, particularment, a la rehabilitació de vivenda i la mobilitat urbana, però també als projectes de digitalització que han de ser empresos mitjançant els fons europeus per a la recuperació. I ha apel·lat a la via de la col·laboració. «La col·laboració amb el Mobile World Congress «ha demostrat que es poden fer grans coses per la via entre l’Estat i les administracions locals», ha dit.