Resultats del 2020

Bankia guanya un 57% menys per les provisions contra la pandèmia

  • El benefici se situa en 230 milions després de reservar 505 milions extraordinaris per a futures pèrdues

  • El banc ha generat 2.934 milions de capital en tres anys que seran finançats per la fusió amb CaixaBank

  • Goirigolzarri es declara «molt orgullós de culminar una etapa «francament magnífica»

2
Es llegeix en minuts
Pablo Allendesalazar
Pablo Allendesalazar

Periodista

ver +

Bankia va guanyar 230 milions d’euros l’any passat, el 57,6% menys que el 2019, degut fonamentalment a les provisions excepcionals de 505 milions que va fer per protegir-se de les futures pèrdues que li provocarà la crisi del coronavirus quan vagin vencent les mesures de suport públic a empreses i famílies i comenci a augmentar la morositat.

En el seu últim exercici com a entitat independent abans de la seva integració a CaixaBank, els seus ingressos bàsics van descendir un 5,9% com a conseqüència dels tipus d’interès negatius i d’un balanç molt exposat a les hipoteques. L’augment de les comissions (12,2%) va compensar part de la caiguda del resultat per la venda de carteres de deute (50,7%), cosa que va portar els ingressos bruts a baixar el 4,8%.

El descens de les despeses va ser menor (1,9%), amb la qual cosa el resultat abans de provisions va caure encara més (8,9%). No obstant, la venda de les participacions a Caser i el negoci de la dipositaria de valors de CecaBank, principalment, va aportar 183 milions i va fer que el benefici abans de les provisions extraordinàries creixés el 8%.

Notícies relacionades

«El 2020 s’ha convertit en l’any de la culminació del projecte de Bankia com a entitat independent. I crec que n’hem de fer un balanç molt positiu, del qual me’n sento molt orgullós», ha afirmat el seu president, José Ignacio Goirigolzarri, en una nota. «Tot l’equip de Bankia ha hagut d’afrontar enormes reptes de gestió durant aquests deu últims anys, que s’han materialitzat en importants èxits i han fet possible que estiguem finalitzant una etapa francament magnífica. Tot això, ens situa en una posició extraordinària de cara a la integració amb CaixaBank i estic convençut que junts tenim un futur enormement il·lusionant i prometedor», ha afegit.

El banc ha destacat que en tres anys ha generat 2.934 milions d’euros de capital, entre l’acumulat i el ja repartit com a dividends, per sobre dels 2.500 milions que s’havia fixat com a objectiu en el seu pla estratègic 2018-2020. El seu nivell de solvència principal, així, ha pujat del 13,02% el 15,48%, amb un elevat matalàs sobre el mínim regulatori de 710 punts bàsics. En principi n’anava a repartir una part als accionistes com a dividend extraordinari, però finalment servirà per finançar els ajustos que comportarà la fusió amb CaixaBank.

Temes:

Bankia