Malestar entre els restauradors

L’hostaleria promou una demanda contra l’Estat per les mesures anti-Covid

El despatx d’advocats Cremades & Calvo-Sotelo dirigirà una estratègia comuna

L’objectiu serà reclamar els ingressos perduts l’any passat pels tancaments

L’hostaleria promou una demanda contra l’Estat per les mesures anti-Covid
1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Professionals del sector de l’hostaleria i la restauració han iniciat moviments per demandar l’Estat i les comunitats autònomes davant el Suprem pels danys i perjudicis causats al sector durant el 2020 en el marc de les mesures anti-Covid. Amb el nom lahosteleriadetodos.org, la plataforma pretén canalitzar el malestar del sector per uns tancaments que han posat contra les cordes molts empresaris i treballadors. El període d’inscripció acaba el pròxim 14 de març, data en la qual es compleix un any de l’estat d’alarma decretat pel Govern d’Espanya.

El despatx d’advocats Cremades & Calvo-Sotelo dirigirà una estratègia comuna en la qual actuen com a portaveus Begoña Fraire (Étimo), Pepa Muñoz (Qüenqo de Pepa), Alfonso García (Casa Alfonso), Juanjo López (La Tasquita de Enfrente), Iñaki López de Viñaspre (Grupo Sagardi), i Alfonso Pastor (Grupo Caterdata).

Amb el lema ‘L’hostaleria de tots’, la demanda està oberta a tots els restauradors espanyols, fins i tot aquells que ja s’han vist obligats a tancar el seu negoci de forma definitiva davant la falta d’ingressos. La demanda ha sigut preparada per Rafael Fernández Montalvo, magistrat emèrit del Tribunal Suprem, i per Diego Solana, advocat i soci del despatx Cremades & Calvo-Sotelo, professionals amb una àmplia experiència en la gestió de demandes col·lectives. Tots dos articularan l’estratègia jurídica fins al final del procés.

Notícies relacionades

L’objectiu és arribar a una indemnització per a cadascun dels restauradors en una quantitat inspirada en els ajuts que el Govern alemany ha destinat al sector cobrint el 75% dels ingressos de l’any anterior. En aquests moments la plataforma vol compartir el resultat d’aquests dos mesos de treball i convidar aquells interessats a afegir-se a aquestes accions judicials basades en el règim de responsabilitat patrimonial de les Administracions Públiques.

Els impulsors de la iniciativa consideren que únicament els jutges i tribunals poden trobar una solució al problema, amb una sentència fundada en el dret i la llei actual.