‘Start-ups’

Zone2boost accelera amb vuit projectes tecnològics

La firma participada per CaixaBank, Global Payment, Worldline i Visa identifica iniciatives per al comerç i els serveis financers

2
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías
Max Jiménez Botías

Periodista

ver +

Zone2boost, l’acceleradora d’empreses tecnològiques en l’àmbit del comerç i els serveis financers, ha acabat el seu primer any d’existència amb més de 300 ‘start-ups’ avaluades, i vuit projectes incorporats al seu programa d’acceleració, amb un volum d’inversió compromesa de 800.000 euros. «Amb aquest programa, volem recolzar la innovació en uns sectors que són claus per a les companyies sòcies: comerç i ‘fintech’», expliquen fonts de l’acceleradora. Així mateix, «també beneficiarà les estratègies d’innovació de les mateixes companyies sòcies: podem complementar la nostra oferta de serveis i productes amb propostes de valor i models de negoci, i aprofitar la rapidesa i l’agilitat que caracteritza aquestes companyies en els seus processos d’execució i metodologia». A més, serem capaços d’accedir a perfils de gran talent, mentalitats àgils, molt disruptives i amb un focus tecnològic», afegeixen els impulsors del projecte.

CaixaBank, Global Payments i Worldline acaben d’incorporar un nou soci: Visa. Aportarà al programa la identificació i acompanyament de ‘start-ups’ en el seu procés de creixement i monetització, així com els productes amb què poder enriquir les propostes de valor de les ‘fintech’ identificades en el programa.

«A Visa avaluem tecnologia de tot tipus, especialment la que té el potencial de millorar l’experiència d’usuari en els pagaments digitals dels nostres clients. De manera que busquem inversions que estenguin el nostre abast a l’ecosistema de comerç global i Zone2boost és una gran oportunitat per identificar noves oportunitats de col·laboració», comenta Eduardo Prieto, director general de Visa a Espanya.

Projectes internacionals

El programa ha superat la dificultat que ha suposat fer els primers passos l’any de la pandèmia, i tot i que durant el 2020 s’ha centrat en l’ecosistema emprenedor de Barcelona, es manifesta obert a estudiar projectes a tot el món.

El primer programa d’acceleració s’ha centrat en empreses amb un gran potencial de creixement. Deliverea, per exemple, proporciona als comerços una eina per gestionar la logística i ofereix una solució amb què gestionar enviaments, devolucions i el seguiment dels paquets. Una altra de les companyies amb les quals ha començat a treballar Zone2boost és Proppos, que, gràcies a la intel·ligència artificial, és capaç de reconèixer qualsevol tipus de producte en botiga, sense necessitat d’escanejar-lo, alhora que ofereix una experiència de compra molt ràpida. Nemuru, plataforma de finançament que connecta empreses, entitats bancàries i consumidors, és una altra de les ‘start-ups’ seleccionades. Així mateix, Zone2boost ha invertit i està col·laborant amb Bitphy, que és una plataforma intel·ligent per al comerç minorista que detecta punts de millora en el canal de venda i ofereix informació de valor rendible automàticament.

Notícies relacionades

A més d’aquestes quatre companyies, inAtlas (empresa de ‘big data’ i localització analítica), Fuell (companyia tecnològica de ‘software’ que facilita la gestió de despeses i la retribució flexible de les empreses), Payflow (aplicació que proporciona als empleats accés instantani al salari) i Deeder (que, gràcies a la tecnologia ‘blockchain’, permet firmar contractes mitjançant aplicacions de missatgeria) també han sigut seleccionades pel programa internacional d’innovació.

Al seu torn, per a les 'start-ups’, col·laborar amb aquestes empreses permet avançar ràpidament, ja que disposen de multitud de recursos, com acostar-se a una important cartera de clients, disposar d’un gran canal de distribució, millorar el seu posicionament de marca i guanyar en visibilitat. «Totes les ‘start-ups’ que han participat tenen un gran potencial de creixement. Els oferim el finançament que les ajudarà a créixer i la possibilitat d’accedir a gran volum de clients», explica Zone2boost.