Fòrum Econòmic Mundial

Sánchez presenta a Davos el seu pla de reformes com a base d’un nou contracte social

  • El president remarca el caràcter permanent de l’ingrés mínim vital, els ertos i la llei del teletreball

  • El cap del Govern participa en aquesta edició del fòrum econòmic en una taula de debat i no en una conferència pròpia

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha presentat aquest dilluns el Pla de Recuperació de l’Executiu com la base del «nou contracte social» que obliga la pandèmia durant la seva intervenció al Fòrum Econòmic Mundial (WEF per la seva sigla en anglès) de Davos.

Sánchez ha presentat l’ingrés mínim vital, els ertos i la nova llei del teletreball com algunes de les principals mesures adoptades durant la pandèmia, però que tindran caràcter permanent. També s’ha referit a la nova llei d’educació, als plans d’alfabetització digital i a les mesures per avançar en la descarbonització de l’economia, amb especial èmfasi en el programa d’eficiència energètica en la rehabilitació de vivendes. 

En aquesta edició telemàtica de la cimera de líders econòmics, polítics i socials que cada any se celebra a la localitat alpina de Davos, Sánchez no ha sigut convidat per pronunciar una conferència i posterior col·loqui –com els dos últims anys– sinó per participar en una taula rodona juntament amb altres intervinents. Sánchez ha compartit taula de debat amb el president de Rwanda, Paul Kagame; el CEO de Coca-cola, James Quincey; la primera executiva d’AARP, Ann Jenkins, i la secretària general de la Unió Internacional de Sindicats, Sharan Burrow. Hilary Cottam, del Centre per a la Cinquena Revolució Social, ha exercit de moderadora, i Saadia Zahidi, del WEF, ha resumit les conclusions del debat.

Notícies relacionades

Sobre la taula de debat «Avançant en un nou contracte social», la moderadora ha plantejat quines respostes haurien de ser les més efectives per atendre els treballadors que han perdut la capacitat per a «una vida decent» en el context de la pandèmia; quina xarxa de seguretat necessita la població i quines han de ser les claus d’un nou contracte social entre governs, empreses i ciutadans per atendre aquestes demandes.

En aquest context, les mesures que formen part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que està ultimant el Govern per a l’accés als fons europeus assignats a Espanya, són una mostra, segons Sánchez, del compromís de l’Executiu amb les noves regles que demana la societat.