Renfe vendrà bitllets a 5 euros per a AVLO, el seu tren ‘low cost’, a partir d’aquest dimarts

  • La companyia posa a la venda viatges durant les pròximes tres setmanes per a trajectes a partir del 23 de juny i fins al desembre

  • El servei tindrà parades a totes les ciutats del Corredor Nord-est de Renfe, que inclou Guadalajara, Calatayud, Saragossa, Lleida, Tarragona, Girona i Figueres

Renfe vendrà bitllets a 5 euros per a AVLO, el seu tren ‘low cost’, a partir d’aquest dimarts
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Renfe ha fixat el 23 de juny com la nova data en la qual iniciaran les operacions del seu tren ‘low cost’, AVLO, amb bitllets a cinc euros que la companyia posarà a la venda a partir d’aquest dimarts i durant les pròximes tres setmanes.

L’operador públic rellança així el seu servei després que l’any passat hagués de suspendre la seva estrena per la pandèmia i després també que Ouigo anunciés fa unes setmanes l’arribada del primer operador privat d’alta velocitat a Espanya per al 10 de maig.

L’operador vinculat a la companyia pública francesa de trens SNCF ja ha posat els seus primers bitllets a la venda des de 9 euros per viatjar entre Madrid i Barcelona just un dia després que acabi l’actual estat d’alarma, segons està programat.

L’estratègia de Renfe és més agressiva, ja que vendrà bitllets a cinc euros durant les pròximes setmanes per viatjar entre juny i desembre. Es tracta, no obstant, del mateix preu a què va començar a vendre els bitllets l’any passat, abans que hagués de retardar el servei.

No obstant, aquesta vegada la companyia no precisa si hi haurà un límit de bitllets a cinc euros, a diferència de l’última vegada, quan va llançar 10.000 tiquets a aquest preu, tot i que sí que detalla que la promoció durarà fins al 14 de febrer.

Canvi de codis promocionals

Els usuaris que van comprar fa un any un dels bitllets i van rebre un codi promocional també podran bescanviar-lo a partir d’aquest dimarts. Els clients d’AVLO registrats i els clients de Renfe fidelitzats que van rebre un codi promocional de cinc euros el dia de Reis com a regal de l’operadora també podran bescanviar aquest codi per adquirir un nou bitllet d’AVLO.

El servei tindrà parades a totes les ciutats del Corredor Nord-est de Renfe, cosa que inclou Guadalajara, Calatayud, Saragossa, Lleida, Tarragona, Girona i Figueres. La freqüència serà inicialment de quatre circulacions diàries, ampliables al llarg de l’any en funció de la demanda i l’evolució de la pandèmia.

Diferències entre Ouigo i AVLO

Renfe i Ouigo competiran directament en aquesta ruta, a l’espera que Ilsa s’estreni el 2022, tot i que el segon només té parades a Saragossa, Tarragona i Barcelona. D’altra banda, Ouigo comptarà amb cafeteria i, segons el que s’ha previst, AVLO no, tot i que sí que tindrà màquines d’autovenda.

Notícies relacionades

Les dues companyies cobraran per accedir a la connexió wifi, maletes extra, seients concrets o flexibilitat per cancel·lar. Els preus contemplats per AVLO l’any passat apuntaven a una tarifa de 10 euros per equipatge addicional, 8 euros per cancel·lar i 8 euros per escollir seient. Ouigo ofereix un pla de 9 euros per triar seient, equipatge addicional i servei d’entreteniment.

El tren d’Ouigo, un Alstom Euroduplex, compta amb una capacitat de 509 places distribuïdes en les seves dues plantes, mentre que els trens d’AVLO són de la sèrie S-112, fabricats i remodelats per Talgo per acollir 438 persones.

Temes:

Renfe AVLO