Podrien mobilitzar fins a 30.000 milions

Indústria rep més de 750 propostes d’empreses per captar fons europeus

  • El ministeri rep propostes de gran varietat de sectors com el turisme, l’agroalimentari, l’automoció, el naval o la indústria electrointensiva

Indústria rep més de 750 propostes d’empreses per captar fons europeus
1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha rebut, en el marc del Pla de Recuperació llançat pel Govern central per mobilitzar els recursos del fons de recuperació Next Generation EU, més de 750 sol·licituds per mobilitzar una inversió publicoprivada entorn de 30.000 milions d’euros. Les propostes inclouen una gran varietat de sectors i cadenes de valor involucrades, d’entre els quals destaquen, entre d’altres, el sector agroalimentari, l’automoció, el turisme –com el pla encapçalat per les grans cadenes hoteleres–, l’economia circular, la indústria electrointensiva, el paper, el naval –com l’aliança entre Siemens, Navantia i Pymar–, la fabricació d’equips electrònics, l’aeronàutica, la indústria espacial i el ‘retail’.

«Demostra el gran interès de les empreses espanyoles a millorar i créixer gràcies a la col·laboració publicoprivada i als ajuts europeus, malgrat la incertesa provocada per la pandèmia», ha precisat la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, en un comunicat. Les propostes mostren una participació que inclou la totalitat del territori nacional i involucra les 17 comunitats autònomes i les dues ciutats autònomes.

Notícies relacionades

Després de finalitzar el termini de recepció de les propostes en la consulta pública, s’està realitzant l’admissió i anàlisi inicial de la documentació presentada i a aquelles propostes que els falti informació se’ls emplaçarà que la completin. D’aquesta manera, al febrer es tindrà una primera categorització de propostes i s’iniciarà un procés d’avaluació de les manifestacions d’interès (MDI) presentades que «pot durar setmanes» en funció de la complexitat dels projectes presentats.

Les manifestacions d’interès busquen recollir la informació imprescindible que permeti desenvolupar les línies estratègiques i guiar l’acció del ministeri en l’execució de les convocatòries per al Pla de Resiliència. Addicionalment, el ministeri dirigit per Reyes Maroto, a través de la Secretaria General d’Indústria i de la Pime, disposa d’un servei d’assessorament gratuït i personalitzat anomenat Financia_Industria, que informa sobre possibilitats de finançament.