Mercats

Les borses europees acusen les males expectatives econòmiques

La caiguda de l’activitat al gener i la possibilitat de noves mesures de confinament impulsen descensos en tots els mercats

MADRID  11 12 2020 - La Bolsa espanola aumentaba las perdidas de la apertura hasta el 0 88   y se acercaba a los 8 100 puntos condicionada por el retroceso de los grandes valores y de las plazas europeas tras la caida de Wall Street el jueves  segun datos del mercado  EFE  Ana Bornay

MADRID 11 12 2020 - La Bolsa espanola aumentaba las perdidas de la apertura hasta el 0 88 y se acercaba a los 8 100 puntos condicionada por el retroceso de los grandes valores y de las plazas europeas tras la caida de Wall Street el jueves segun datos del mercado EFE Ana Bornay / Ana Bornay

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías
Max Jiménez Botías

Periodista

ver +

L’Ibex 35 retrocedeix més d’un 1,6% en la mitja sessió d’aquest divendres, fet que portava el selectiu a situar-se en els 7.991,9 punts al migdia. L’indicador del mercat espanyol es mou en la mateixa direcció que els grans parquets europeus, on també predominen les pèrdues. La proliferació de mesures de confinament, l’imparable avenç del nombre de contagis i el to caut desplegat a la vigília pel Banc Central Europeu (BCE) desemboquen en aquestes vendes.

L’índex espanyol retrocedeix fins a mínims de l’any i entrega tot el que havia aconseguit remuntar en les dues primeres setmanes del 2021. La contracció dels índexs PMI d’activitat sectorial en països com França, Alemanya i el Regne Unit accelera el pessimisme i les ordres de venda a les borses del Vell Continent.

En aquest escenari que inclou la possibilitat que els països europeus tanquin les fronteres internes amb pany i clau, els valors turístics es col·loquen entre els més penalitzats de la sessió. IAG perd un 5% i Amadeus es deixa més d’un 2%.

El principal índex espanyol perdia així la cota psicològica dels 8.000 punts per primera vegada des del 22 de desembre, just fa un mes. Al migdia, només dos valors es mantenien en verd: Cellnex (1,36%) i Merlin Properties (0,26%).

A la part baixa de la taula destacaven IAG (-4,98%), Banc Sabadell (-4,37%), ACS (-3,22%), Grifols (-3,1%), ArcelorMittal (-2,96%), Banco Santander (-2,88%) i Almirall (-2,88%).

Caigudes a Europa

La resta de borses al Vell Continent també es tenyien de vermell, amb caigudes del 0,66% per al Ftse 100 de Londres, de l’1,1% per al Cac 40 de París, del 0,64% per al Dax de Frankfurt i de l’1,89% per al Mib de Milà.

Notícies relacionades

En aquest context, el barril de petroli West Texas Intermediate (WTI), de referència per als Estats Units, cotitzava en 51,82 dòlars, mentre que el cru Brent, de referència per a Europa, marcava un preu de 54,84 dòlars.

Finalment, la cotització de l’euro davant el dòlar es col·locava en 1,2176 bitllets verds, mentre que la prima de risc espanyola se situava en 59 punts bàsics, amb l’interès exigit al bo a 10 anys en el 0,122%.

Temes:

Borsa