fitxatge

Jean-Philippe Combal, nou president de Splice Bio

L’alt executiu compta amb una gran experiència en el camp de les teràpies gèniques

Jean-Philippe Combal, nou president de Splice Bio
1
Es llegeix en minuts

Jean-Philippe Combal ha sigut designat president de Splice Bio, biotecnològica de teràpia gènica basada en tecnologia desenvolupada a la Universitat de Princeton. El nou alt executiu i empresari compta amb un reconegut prestigi en el sector amb 30 anys d’experiència en la indústria farmacèutica i biotecnològica i, en particular, en el camp de la teràpia gènica.

«L’experiència de Jean-Philippe en el desenvolupament de productes innovadors i en la creació d’empreses biotecnològiques serà molt valuosa per aconseguir el nostre objectiu de desenvolupar noves teràpies gèniques per tractar pacients que pateixen malalties genètiques incurables», comenta el Miquel Vila-Perelló, conseller delegat de Splice Bio.

Per la seva banda, Combal destaca que la companyia que passa a presidir «ha desenvolupat una poderosa plataforma de teràpia gènica amb el potencial de tractar malalties per a les quals no hi ha cap opció terapèutica disponible avui dia».

Notícies relacionades

A més de tenir apamades les empreses del sector, Combal és un gran coneixedor del finançament i creixement via capital risc, sortides a borsa i fusions i adquisicions en aquest sector. Actualment és director executiu i cofundador de Vivet Therapeutics. Prèviament va ser director d’operacions de GenSight Biologics; va liderar l’àrea terapèutica estratègica de Galderma International; va ser vicepresident de màrqueting estratègic de la divisió oftàlmica de Fovea-Sanofi, i vicepresident i director de desenvolupament de Fovea.

És llicenciat en farmàcia i doctor per la Universitat de París XI i París V, respectivament, i graduat en negocis de màrqueting estratègic per ESCP Business School i de gestió per CEDEP-INSEAD. Splice Bio és una companyia de teràpia gènica basada en tecnologia desenvolupada en el Muir Lab de la Universitat de Princeton. La companyia ha desenvolupat una plataforma tecnològica d’inteïnes de tercera generació que aborda dues limitacions existents dels virus adenoassociats (AAV) com a vectors de la teràpia gènica: augmentar la mida del gen que es pot entregar amb aquests vectors i ampliar la gamma d’òrgans que es poden tractar. L’empresa té el suport per Ysios Capital, Asabys Partners i Caixa Capital Risc.