Reestructuració

OHL aconsegueix un acord per a la seva recapitalització

La constructora, a més, ha acordat la renegociació de dues emissions de bons de prop de 500 milions d’euros

OHL aconsegueix un acord per a la seva recapitalització
1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías
Max Jiménez Botías

Periodista

ver +

OHL ha arribat a un acord per a la seva recapitalització i la renegociació de les seves dues emissions de bons. L’operació suposarà una injecció de fons propis mitjançant l’execució d’una ampliació de capital amb dret de subscripció preferent als accionistes per import de 35 milions d’euros, que serà complementada per una segona ampliació de capital dinerària amb exclusió de drets de subscripció preferent dirigida a la família Amodio i Tyrus Capital, per donar cobertura als seus compromisos d’inversió de 37 i 5 milions d’euros, respectivament, en les quantitats que no puguin desemborsar en la primera ampliació. El preu al qual s’emetran les accions en l’augment de capital serà de 0,36 euros per acció.

La companyia, a més, ha aprovat la renegociació dels termes dels bons emesos mitjançant una combinació de quitació, almenys, del 10%, capitalització de part dels bons per mitjà d’un augment de capital amb compensació de crèdits a un preu per acció de 0,74 euros i el canvi dels bons subsistents per uns bons garantits de nova emissió i venciment posterior. En concret, l’acord contempla la renegociació dels termes de les seves dues emissions de bons vives: una amb venciment el 2022, amb saldo viu de 323 milions d’euros, i una altra amb venciment el 2023 i saldo viu de 269,9 milions d’euros. Els nous bons venceran el març del 2025 –el 50%– i el març del 2026 –el 50% restant–, i seran d’un màxim de 488,3 milions d’euros.

Reestructuració societària

La companyia, a més, farà una reestructuració societària, de manera que una part substancial del negoci serà desenvolupat a futur, directament o indirectament, per una societat filial de nova creació, Nueva OHL, que serà l’emissora dels nous bons.

Notícies relacionades

 «Aquesta operació reforçarà l’estructura de capital generant una nova OHL, que comptarà amb un balanç enfortit que li permetrà fer front al seu pla de negoci, confirmant l’aposta de la companyia i del seu equip gestor per tornar al camí de recuperació i creixement», ha destacat la companyia en una nota.

 La companyia ha explicat que tots els aspectes de l’operació es recolliran en un fullet informatiu que OHL espera sotmetre a l’aprovació de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i d’una junta general extraordinària d’accionistes una vegada obtingudes les autoritzacions corresponents.

Temes:

OHL