Logística urbana

Stoneweg invertirà 100 milions en magatzems urbans per a entregues ultraràpides

El fons immobiliari hispanosuís s’alia amb Glovo per desenvolupar els seus ‘drackstore’

1
Es llegeix en minuts

El fons hispanosuís Stoneweg invertirà 100 milions d’euros en diferents propietats perquè consolidin la infraestructura d’entregues ultraràpides de Glovo. Fa dos mesos la companyia va inaugurar aquesta nova àrea de negoci, amb un pressupost de 20 milions d’euros per a tot el 2021.

La inversió de la plataforma suïssa es destinarà principalment a Espanya, Portugal, Itàlia i Romania, a més d’altres punts d’Europa de l’Est. D’aquesta forma, Glovo continuarà impulsant la seva xarxa d’infraestructures pròpies, com la de les ‘dark stores’, magatzems propis situats en punts estratègics de la ciutat i que faciliten les entregues en menys de 30 minuts.

L’aposta de Glovo per l’entrega ultraràpida respon a la necessitat d’adaptar-se als nous hàbits de consum. La companyia compta ja a Barcelona, Madrid, Lisboa i Milà amb magatzems ‘dark stores’, situats dins de les ciutats, per donar servei al supermercat de conveniència més ràpid del mercat, Glovo Market.

La companyia, a més, vol ampliar el nombre de ‘dark stores’ de 18 a 100 globalment el 2021, considerant ciutats com Sevilla, València, Saragossa o Porto, entre d’altres.

Plataforma inversora

Stoneweg és una plataforma d’inversió en el sector immobiliari amb oficines centrals a Ginebra. La firma basa la seva operativa en els seus propis equips locals a les diferents regions per originar, executar i gestionar estratègies i inversions en ‘real estate’.

Fins ara, Stoneweg ha completat més de 291 operacions per un valor de 4.300 milions d’euros. La filosofia d’inversió està basada en un enfocament ‘bottom-up’ per a la selecció de les inversions, gràcies als equips de gestió locals i l’extensa xarxa de contactes que permeten originar les millors oportunitats.

Notícies relacionades

El conseller delegat i cofundador de Glovo, Oscar Pierre, ha explicat que la decisió de Stoneweg consolida la seva «aposta estratègica pel ‘Q-commerce».

D’altra banda, el soci fundador i responsable de les adquisicions a Europa de Stoneweg, Joaquín Castellví, ha apuntat que aquest acord suposa l’oportunitat d’oferir als clients «diversificar en una nova classe d’actiu ‘retail’ a través de ciutats consolidades on opera Glovo».