Després del coronavirus

Sánchez al turisme: «Sortirem d’aquesta crisi com hem sabut sortir de les anteriors»

  • El president del Govern central diu que la recuperació del sector requereix la «vacunació massiva»

Sánchez al turisme: «Sortirem d’aquesta crisi com hem sabut sortir de les anteriors»
1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

«Espanya serà el far de la resurrecció del turisme en tot el món». Així de positiu s’ha mostrat el president del Govern, Pedro Sánchez, durant la 113a reunió del Consell Executiu de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) que se celebra a Madrid. Un acte en el qual ha volgut defensar que, malgrat el flagell de la pandèmia sobre el turisme, el sector es recuperarà de la Covid igual que es va superar la caiguda de les Torres Bessones, el tsunami a l’Oceà Índic i la crisi del 2008 que tant va afectar Espanya. «Sortirem d’aquesta crisi com hem sabut sortir de les anteriors», ha assegurat Sánchez.

Un missatge d’ànim per a un sector completament paralitzat per les restriccions de mobilitat en tot el món, però que ara es comença a recuperar, segons Sánchez, amb l’aparició de la vacuna. No obstant, només es tracta del principi, segons el president, perquè la recuperació total requereix irremeiablement «la vacunació total i massiva».

Notícies relacionades

No obstant, ha afegit: «Tenim un pla, una estratègia. Superarem les adversitats». Un projecte que es vertebra en tres potes: protegir, avançar i transformar, segons ha exposat. Les dues primeres ja s’han posat en marxa. Són la protecció a les empreses i als treballadors amb mesures com els ertos que s’han prorrogat aquest dimarts fins al 31 de maig, la prestació per cessament d’activitat per als autònoms i els crèdits ICO, així com l’increment d’un 300% en els PGE del 2021 per al sector (1.300 milions d’euros).

La tercera pota d’aquesta estratègia passa pel Pla de Recuperació, del qual es destinen 3.400 milions, dels 140.000 que rebrà Espanya, al sector turístic amb un impacte que ascendirà als 44.000 milions d’euros, segons el president del Govern. Aquest pla dedica «un desenvolupament específic a la modernització i competitivitat del sector» en cinc àmbits d’actuació (transformació del model turístic cap a la sostenibilitat, modernització ecològica del turisme, aposta decidida cap a la digitalització del sector, estratègia de resiliència per a territoris extrapensinulars com les Canàries i les Balears i actuacions especials en l’àmbit competitivitat).