CCOO i UGT convoquen protestes l’11 de febrer perquè el Govern reprengui la seva contrareforma laboral

GRAF4242. MADRID (ESPAÑA), 14/03/2019.- Los secretarios generales de CCOO y UGT, Unai Sordo (i) y Pepe Álvarez, hacen balance, este jueves en Madrid, de la gestión del Gobierno y del diálogo social, una vez descartada la modificación de la reforma laboral del PP por la falta de consenso político. EFE/Luca Piergiovanni

GRAF4242. MADRID (ESPAÑA), 14/03/2019.- Los secretarios generales de CCOO y UGT, Unai Sordo (i) y Pepe Álvarez, hacen balance, este jueves en Madrid, de la gestión del Gobierno y del diálogo social, una vez descartada la modificación de la reforma laboral del PP por la falta de consenso político. EFE/Luca Piergiovanni / Luca Piergiovanni (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els sindicats reactiven l’agenda de mobilitzacions perquè urgeixen al Govern que reprengui la seva agenda de reformes en matèria laboral i de pensions, interrompuda per la pandèmia. CCOO i UGT han convocat el pròxim 11 de febrer concentracions a les principals ciutats d’Espanya per pressionar l’Executiu per reiniciar la derogació de part de les reformes laboral i de pensions heretades del PP. Així ho han presentat els seus màxims dirigents en una roda de premsa aquest dimarts, en què també han demanat a l’Executiu una proposta immediata per apujar el salari mínim, un tema sense resoldre des del 2020.  

«Ara sí que toca», ha declarat el secretari general d’UGT, Pepe Álvarez. «Volem dates i taules», ha exigit al Govern el seu homòleg de CCOO, Unai Sordo. Les centrals pressionen per reprendre la derogació parcial de la reforma laboral del PP, la contrareforma laboral del Govern de coalició o la «substitució», com s’hi ha referit aquest dimarts Pepe Álvarez. La semàntica ha anat canviant amb els anys, des d’aquell 2012 en el qual Mariano Rajoy va aprovar el seu nou esquema de relacions laborals, però les centrals insten a materialitzar de forma immediata els primers canvis.  

Notícies relacionades

El pròxim 11 de febrer a les 12 h davant les delegacions del Govern de les principals ciutats del país. Així donen els sindicats el tret de sortida a un calendari de mobilitzacions, amb què aspiren a pressionar el Govern per accelerar el seu calendari i que els sectors més conservadors no rebaixin els compromisos de l’acord de coalició. Tampoc sota l’argument que la Unió Europea exigeix canvis, condicionats a l’arribada de fons europeus. «No admetrem un tercer en la negociació», ha declarat el líder d’UGT.

«Estabilitat», «limitar el recurs a l’acomiadament» i «flexibilitat interna pactada», són les prioritats que ha enumerat el secretari general de CCOO, Unai Sordo. És a dir, el primer bloc de reformes que estava sobre la taula el març del 2020, abans de la irrupció de la pandèmia. Cosa que passa per reformar la ultraactivitat i recuperar la primacia del conveni sectorial sobre el d’empresa. «Preferim els acords que els desacords», però no acceptaran que l’Executiu doni «poder de veto» a la patronal, segons ha manifestat Sordo. 

Temes:

UGT CCOO Sindicats