Accionista majoritari

Acciona compra Silence, el fabricant de motos elèctriques, a Repsol i Criteria

  • La companyia adquireix el capital majoritari de l’empresa espanyola més gran de motos elèctriques i s’endinsa en la mobilitat sostenible, on fins ara comptava amb el ‘sharing’ de motos fabricades precisament per Silence

  • Carlos Sotelo, CEO de l’empresa catalana, es mantindrà al capdavant de la marca de la qual és fundador i liderarà els nous projectes que podrien incloure un hub d’electrificació als terrenys de Nissan a la Zona Franca

Acciona compra Silence, el fabricant de motos elèctriques, a Repsol i Criteria
2
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez
Xavier Pérez

Cap de redacció Motor

Especialista en Periodista de motor centrat en el sector de l'automòbil i la motocicleta, així com en totes les árees d'economía relacionades amb la industria de l'automoció, la movilitat sostenible i l'electrifcació.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Acciona ha fet un pas més per posicionar-se al sector de la mobilitat sostenible i ha aconseguit una participació majoritària de l’empresa de motos elèctriques Silence. Amb això, Acciona tindrà un paper actiu en el desenvolupament de l’ecosistema espanyol de mobilitat, un terreny en el qual Silence figura com a líder de vendes i producció de motocicletes 100% elèctriques.

Fonts pròximes a l’operació han confirmat a EL PERIÓDICO que la companyia energètica té un gran interès a continuar desenvolupant tots els projectes que Silence tenia iniciats i que van des de la creació d’un vehicle de quatre rodes 100% elèctric, a una plataforma modal d’intercanvi de bateries per a escúters, passant per participar en el desenvolupament d’un hub d’electrificació als terrenys de Nissan a la Zona Franca de Barcelona. Aquests projectes, en els quals fa mesos que Silence treballa, contribuiran al desenvolupament de la marca de la mà d’Acciona.

L’entrada d’Acciona es produeix després de la compra del 18% de les accions de Silence (l’empresa capital és Scutum Logistic) que estaven en mans de Repsol, i un 10% del 30,6% que eren fins ara en mans de Criteria, per la qual cosa la firma d’inversions de La Caixa continuarà mantenint un 20% dels títols.

Líders en vendes

Per completar la seva participació majoritària, Acciona també adquirirà els valors que estan en mans de petits accionistes com el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), que depèn del Ministeri de Ciència i Innovació (un 12%), Radix Capital (5%) i la companyia d’assegurances MGS (2%). També concentraran una part del 30,8% que estava en mans del fundador i CEO de Silence, Carlos Sotelo, que seguirà al capdavant de la companyia.

Notícies relacionades

Silence és l’empresa líder en motos elèctriques a Espanya, amb 4.033 matriculacions el 2020, sent a més la S01 el cinquè escúter en general més venut al nostre país. El 2019 va registrar uns ingressos de 34,78 milions d’euros. A més de produir els seus propis models d’escúter per a vendes a particulars i flotes, Silence també fabrica vehicles per al programa de ‘motosharing’ d’Acciona Mobility (11.000 motocicletes repartides per Roma, Barcelona, Madrid, Milà, Sevilla, Màlaga, Saragossa i València) i per a Seat, que compta des de finals de 2020 amb el Seat MÓ eScooter 125 (la primera moto de l’automobilística) i també amb una flota de moto compartida.

La companyia catalana produeix únicament en la seva planta de Sant Boi després que patís un incendi el passat 4 de novembre a la tenia a Molins de Rei. En aquesta última s’acoblaran les bateries, operacions que ja s’han reprès a la factoria de Sant Boi. Per a la reconstrucció de la planta, Silence comptarà amb un crèdit pont concedit per la Generalitat de Catalunya

Temes:

Repsol Acciona