sector financer

El BBVA comença a cobrar als particulars pels dipòsits

L’entitat aplicarà una comissió del 0,025% als saldos no vinculats que superin els 100.000 euros

zentauroepp55900849 sabadell bbva201117143435

zentauroepp55900849 sabadell bbva201117143435 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El BBVA s’ha convertit en el primer banc espanyol en fer el pas de cobrar pels dipòsits a particulars. Una estratègia que el sector ja estava realitzant amb grans empreses i institucions i que el banc blau traslladarà ara als saldos poc vinculats que superin els 100.000 euros.

El banc s’enganxa a la tendència iniciada per altres entitats estrangeres a Espanya amb el cobrament d’un 0,025% als saldos sense vinculació (que només utilitzen el banc per ‘guardar’ els diners, sense tenir contractada una nòmina o altres productes ) que superin aquests 100.000 euros que actualment garanteix el Fons de Garantia de Dipòsits.

L’entitat ha pres aquesta decisió en un entorn en què l’impacte de la pandèmia en resultats se sumi a l’escenari de tipus negatius que ha obligat a revisar les polítiques de comissions (cobraments en finestreta inclosos) per penalitzar els clients menys rendibles, publica aquest dimarts ‘Expansión’.

No obstant, pocs s’havien atrevit fins ara a travessar la línia vermella que suposaven els dipòsits de minoristes. L’holandès ING va anunciar al novembre que començaria a cobrar a l’abril pel seu compte taronja als clients amb més de 30.000 euros que no tinguessin domiciliada la nòmina. En aquest cas, i segons va explicar l’entitat en aquell moment, la mesura afecta un 4% dels seus clients totals. També el banc suís Credit Suisse va començar l’1 de setembre a repercutir amb una comissió del 0,5% tots els dipòsits dels seus clients amb un compte des d’un milió d’euro, a excepció dels comptes corrents associats a un mandat de gestió o en comptes en divises diferents de l’euro.

Dipòsits gravats pel BCE

Notícies relacionades

Fa anys que el BCE grava les entitats per guardar els seus dipòsits a l’organisme, amb l’objectiu que aquests diners entrin en moviment i tota la liquiditat ‘enxufada’ al sector es mogui cap a l’economia productiva en forma de crèdit.

El 2016, el llavors president del supervisor financer, Mario Draghi, establia el tipus de facilitat de dipòsit en el -0,40%. Ara, la xifra se situa en el -0,50%. I les previsions que manegen els bancs apunten que els tipus negatius estaran presents al mercat fins a mitjans del 2031.

Temes:

BBVA Bancs