creixement

Amazon augmenta la seva flota d’avions davant l’augment de comandes

El gegant del comerç electrònic adquireix 11 Boeing 767-300

Vista general al magatzem d’Amazon a Peterborough, Anglaterra.

Vista general al magatzem d’Amazon a Peterborough, Anglaterra. / ANDREW YATES / AFP

1
Es llegeix en minuts

Amazon ha anunciat la compra d’11 avions Boeing 767-300 a les aerolínies Delta i WestJet per reforçar la seva flota aèria davant l’augment de comandes a través d’internet. En un comunicat, el gegant del comerç electrònic va explicar que els quatre aparells adquirits a WestJet estan sent transformats d’una configuració de passatgers a una de càrrega i se sumaran a les operacions d’Amazon aquest any.

Els set avions de Delta s’incorporaran el 2022 i asseguraran que Amazon compti amb capacitat de transport addicional durant anys, va indicar la companyia que dirigeix Jeff Bezos.

«El nostre objectiu és continuar servint els clients als Estats Units de la forma que esperen per part d’Amazon i comprar el nostre propi avió és un pas natural cap a aquesta meta», va assenyalar en la nota Sarah Rhoads, vicepresidenta d’Amazon Global Air.

Segons Rhoads, combinar avions propis i llogats permet a Amazon gestionar millor les seves operacions i complir les expectatives dels clients, les comandes dels quals s’han disparat durant la pandèmia.

Amazon va indicar que continuarà utilitzant altres empreses per operar els vols d’aquests nous avions, el preu dels quals no ha sigut anunciat. 

Notícies relacionades

Les vendes de l’empresa s’han multiplicat des de l’esclat de la crisi de la Covid-19 i, durant els primers nou mesos de l’any, van ascendir a 260.509 milions de dòlars, un 35% més en comparació amb els 193.086 milions que va registrar en el mateix període del 2019.

Gràcies a això, el benefici net d’Amazon es va disparar fins al setembre un 69%, fins als 14.109 milions de dòlars.