AJUDA PER TANCAMENT

Catalunya donarà 2.500 euros als comerços obligats a tancar 10 dies

Catalunya donarà 2.500 euros als comerços obligats a tancar 10 dies
2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat ha anunciat una ajuda de 2.500 euros per establiment comercial a aquells que es vegin obligats a tancar entre el 7 i el 17 de gener, coincidint amb les noves restriccions dictades per intentar frenar l’expansió de la pandèmia del coronavirus.

Fonts del Departament d’Empresa han explicat que aquests primers ajuts d’emergència, que formen part d’una línia d’ajuts específica dotada amb 10 milions d’euros, es donaran a pimes que es vegin obligades a tancar durant aquests dies.

És el cas, per exemple, dels punts de venda ubicats en els centres comercials, que hauran de tancar a partir del 7 de gener, just quan arrenca la tradicional campanya de rebaixes de gener, tot i que la modificació de la llei estatal d’ordenació del comerç minorista, el 2012, va deixar en mans de cada comerciant decidir la durada de les promocions i el període d’aplicació.

El vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès; el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, i representants del Departament de Salut s’han reunit aquest migdia de forma virtual amb membres de les principals organitzacions del comerç de Catalunya per justificar les noves restriccions, que han generat malestar entre els comerciants. Ha sigut en aquesta reunió quan els membres del Govern han comunicat als comerciants els ajuts d’urgència previstos.

Tancament de centres comercials

Notícies relacionades

El Govern ha anunciat que endurirà les restriccions a partir del dia 7 i durant 10 dies davant l’auge del coronavirus, amb l’establiment de confinament municipal cada dia i tancament de centres comercials i gimnasos, mentre començarà a vacunar ja els sanitaris, en paral·lel als avis en les residències. Així ho ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, en una roda de premsa juntament amb el titular d’Interior, Miquel Sàmper, en la qual ha anunciat aquesta «nova aturada social i de país» per mirar de «mantenir el virus a ratlla», per a la qual també han acordat que durant els caps de setmana només podran obrir els comerços essencials.

En virtut de les noves restriccions, els comerços no essencials quedaran tancats els caps de setmana i, entre setmana, podran obrir aquells que tinguin menys de 400 metres quadrats de superfície i els centres comercials tornaran a clausurar-se. La restauració seguirà com fins ara –amb franges horàries per servir només durant els menjars i esmorzars–, així com la cultura –amb restriccions d’aforament–, mentre que de les activitats esportives i en gimnasos només seran autoritzades les que es facin a l’aire lliure.