Estratègia del Govern

Maroto assegura per a aquest mes el pla de recolzament a pimes i autònoms del turisme, comerç, hostaleria

El pla d’internacionalització davant la Covid mobilitza 2.643 milions

Maroto assegura per a aquest mes el pla de recolzament a pimes i autònoms del turisme, comerç, hostaleria
1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, s’ha compromès a aprovar aquest mateix mes de desembre el pla de recolzament per a pimes i autònoms del turisme, l’hostaleria, el comerç i l’oci. Així ho ha manifestat la ministra durant la seva compareixença en Comissió al Congrés, a la que ha acudit per retre compte de les diferents crisis industrials en els últims mesos, i les mesures adoptades per fer front a la crisi provocada per la pandèmia de la Covid, així com per recolzar els sectors dependents del seu departament.

Després de fer balanç de les mesures adoptades i l’acció de l’Executiu en general, Maroto ha remarcat que «l’acció del Govern vindrà determinada per l’evolució de la pandèmia» i que per això adoptaran «totes les mesures de recolzament i estímuls que siguin necessàries per evitar un deteriorament estructural del teixit productiu que posi en risc la recuperació».

La ministra ha destacat que els plans de xoc fins ara suposen el 5% del PIB d’aquest any –un 15% comptant avals públics i crèdits extraordinaris– i sense els qual el PIB s’hauria desplomat un 25%, amb la pèrdua de tres milions de llocs de treball.

Notícies relacionades

És més, ha assegurat que sense les mesures dirigides a mantenir la liquiditat i el recolzament a les empreses, el 36% de les societats espanyoles haurien deixat d’atendre les seves obligacions de pagament per la pèrdua d’ingressos derivada de la crisi provocada per la pandèmia.

Maroto ha assenyalat que el pla de xoc de recolzament a la internacionalització davant l’impacte de la pandèmia ha mobilitzat fins al moment 2.643 milions d’euros. El pla, llançat al juliol, està centrat a mitigar l’impacte de la crisi sobre el sector exterior, promoure la imatge d’Espanya i mantenir els mercats oberts davant el risc de proteccionisme. La ministra ha ressaltat la importància de les exportacions en la recuperació econòmica. També ha enaltit la importància de les línies ICO, els avals i sobretot, els ertos, com a instrument fonamental per minimitzar l’impacte de la crisi i potenciar l’«extraordinària» capacitat de l’economia espanyola per recuperar-se del cop econòmic que ha suposat la pandèmia.