INSTITUCIONS

Canadell seguirà a la Cambra tret d’incompatibilitat legal

Cedeix la presidència a Mònica Roca i, segons el resultat de les eleccions, decidirà si manté la presidència del Consell de Cambres

Només si passa a formar part d’un futur Govern deixarà les seves responsabilitats en la institució

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El president de laCambra de Barcelona,Joan Canadell, seguirà a la institució malgrat la intenció de presentar-se a la candidatura deJunts per Catalunya i acompanyar la presidenciable Laura Borràstret que existeixin incompatibilitats legals. En cas de sortir elegit com a candidat en el partit independentista,Canadell decidirà a partir del 14 de febrer, dia de les eleccions catalanes, si deixa la Cambra segons els resultats electorals. Només en el cas de ser escollit membre d’un futur Govern abandonaria la seva responsabilitat com a president del Consell de Cambres de Comerç. Canadell va informar oficialment aquest dijous que cedeix la presidència abans del previst en favor de la vicepresidenta, Mònica Roca. El càrrec de president del Consell de Cambres passa a exercir-lo, en funcions, Jaume Fàbrega. La Generalitat haurà de decidir si existeix alguna incompatibilitat entre ser membre del Parlament i tenir un càrrec electe a les cambres de comerç.

L’objectiu de Canadellés impulsar la llei de cambres que ha sigut bloquejada fins ara i que suposaria una injecció pressupostària important per a aquestes institucions. Canadell pretén impulsar els interessos dels empresaris des del Parlament. «La política ha de veure els empresaris com a socis per fer el canvi de model econòmic», ha dit Canadell durant la seva última intervenció pública com a president de la Cambra.  

Canadell va anunciar dimecres la seva intenció de ser candidat a les primàries de Junts per Catalunya, formació de la qual és simpatitzant. D’aquesta manera, aspira a ser un dels primers vuit llocs de la candidatura del partit per la demarcació de Barcelona. Canadell ha reconegut que hauria preferit que en les pròximes eleccions s’hagués presentat una única llista independentista a Catalunya. Antic militant d’ERC, Canadell considera que Junts per Catalunya és el partit que manté el full de ruta més conforme amb l’objectiu de la independència. Els militants i simpatitzants de Junts tenen fins aquest dijous per presentar-se al procés de primàries per triar els llocs de sortida de les llistes i acompanyar la presidenciable, la diputada en el Congrés Laura Borràs. 

Notícies relacionades

Canadell ha ressaltat que la seva decisió personal de passar a la política no posa en un compromís el projecte d’Eines de País en la Cambra, ja que «l’equip sempre ha sigut més important que les persones». El Consell Executiu de la Cambra el componen 12 persones. Els membres Roser Xalabarder, Mònica Masramon i Carles Valls també presentaran candidatura per entrar al Parlament. 

Entre els projectes de la Cambra que s’anunciaran en les pròximes setmanes, Canadell ha anunciat l’impuls al Consulat de Mar com a instrument d’arbitratge de conflictes; la creació d’una oficina de defensa de l’empresa davant l’Administració i els oligopolis; la creació de l’Amazon català; la creació d’una assessoria per a pimes que aspiren a concursos públics i el ‘hub’ digital d’emprenedors.