subvencions

Més de 16.000 autònoms ja s'han registrat al cens per als ajuts de la Generalitat

Els treballadors per compte propi amb baixos ingressos poden registrar durant tota aquesta setmana per postular subvencions

pere-aragones

pere-aragones

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Més de 16.000 treballadors autònoms s’han inscrit durant les primeres quatre hores d’aquest dilluns al cens habilitat per la Generalitat per rebre els nous ajuts. Fonts del Departament de Treball han confirmat que han rebut des de les nou del matí d’aquest dilluns un total de 16.114 inscripcions correctament tramitades. Aquestes mateixes fonts han declarat que el procés s’està realitzant sense incidències als servidors. Els treballadors per compte propi amb domicili fiscal a Catalunya que vulguin postular a la nova subvenció habilitada des del Govern disposen de tota aquesta setmana, fins divendres a les 15.00 h, per fer la inscripció al cens.

El Govern ha obert aquest dilluns el registre perquè els autònoms puguin sol·licitar els nous ajuts anunciats, després del fiasco de la primera convocatòria, que en va deixar fora desenes de milers, a l’entregar-se per ordre d’arribada. El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va assegurar divendres passat que l’«objectiu» és que els nous ajuts al conjunt dels autònoms que es van quedar fora de la primera convocatòria s’entreguin «abans de final d’any», i que siguin de «la mateixa» quantia que les primeres, és a dir, de 2.000 euros per persona.

Aquests ajuts ja no s’atorgaran per ordre de sol·licitud, sinó que s’ha habilitat un registre previ, que es tancarà el 7 de desembre, i que una vegada conclòs el Govern convocarà al Consell Català del Treball Autònom per analitzar la millor manera d’atendre les sol·licituds.

Notícies relacionades

La dotació econòmica de la primera fase va ser de 20 milions, per la qual cosa va finançar 10.000 peticions, de 2.000 euros cada una. El registre obert aquest dilluns servirà per analitzar quin és el col·lectiu de potencials sol·licitadors.

Ha explicat que els 300 milions habilitats pel Govern en ajuts per a les restriccions vinculades a la segona onada de la pandèmia s’executaran principalment el novembre i el desembre. L’últim informe d’execució pressupostària, que arriba fins al mes d’octubre, revela un balanç pressupostari positiu en 815,5 milions a causa dels diferents fons habilitats per l’Estat per finançar les despeses derivades de la pandèmia.