CREUERS

Pullmantur aconsegueix sis mesos de continuïtat després del recolzament de Royal Caribbean

L'administració concursal ha aconseguit que l'accionista confiï en el pla per reactivar l'empresa malgrat l'aturada causada per la pandèmia

caribean car 1200

caribean car 1200

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La companyia espanyola Pullmantur Cruceros ha aconseguit sis mesos de tranquil·litat després d’arribar a un acord amb Royal Caribbean per minimitzar l’impacte de la pandèmia en l’activitat. L’administrador concursal ha aconseguit que l’accionista nord-americà garanteixi la seva viabilitat, assumint deutes contrets i obtenint els fons necessaris per elaborar un pla de continuïtat.

Pullmantur Cruceros ha obtingut els fons necessaris tant perquè es pugui procedir a l’elaboració d’aquest pla de viabilitat, com per portar a terme el procés de reorganització necessari per adequar la companyia a la nova realitat i a la materialització del ‘Future Cruise Credit’, el programa per a la devolució de les reserves dels viatges cancel·lats. El pacte ofereix, segons fonts pròximes a la negociació, un termini d’almenys sis mesos per restablir l’activitat i replantejar les estratègies de l’empresa a les noves circumstàncies. L’administrador concursal té el repte després d’aquest pacte d’aconseguir restablir la confiança de clients i proveïdors i reactivar els ingressos. 

Pullmantur Cruceros va suspendre les seves operacions de creuers el 13 de març del 2020 i des d’aleshores no ha tornat a operar davant la impossibilitat de fer-ho en l’escenari presentat. El juny del 2020, els seus accionistes van anunciar la seva decisió d’emprendre un procés de reorganització de la companyia, recolzant-se en les mesures previstes per la regulació concursal espanyola. «Creiem en les possibilitats d’una naviliera de la talla de Pullmantur i estem treballant intensament en el pla de negoci amb l’ànim d’apostar per la viabilitat de la companyia», van assenyalar a Europa Press des de l’administració concursal, Data Concursal, que lidera Francisco Vera com a administrador únic.

L’acord arriba en uns moments de fortes tensions per a la plantilla, que han denunciat falta d’informació. La majoria de la plantilla segueix sota la protecció d’un erto que afecta 350 treballadors. Les perspectives de reactivació de l’activitat són encara petites, però poder pagar els deutes contrets amb els clients és un primer pas a l’espera que els viatgers tornin a la campanya turística de l’estiu que ve, una cosa que els empleats veuen amb escepticisme.  

Piscina buida en un vaixell de Pullmantur.

Les dues entitats es comprometen a buscar, valorar i negociar les diferents alternatives disponibles que s’adaptin a les necessitats dels clients i producte de la companyia i que encaixin dins del nou pla de negoci. Des de fonts de Royal Caribbean van refusar ampliar la informació sobre l’acord: «La reorganització de Pullmantur Cruceros es troba actualment sota els termes de la llei concursal espanyola. Com que es tracta d’un assumpte legal, no podem fer cap comentari», van afirmar.

Notícies relacionades

De moment es mantenen els plans entorn de les embarcacions de classe Millenium a disposició de Pullmantur en els termes que es derivin del pla de negoci, amb la idea de millorar l’oferta, apostar per un disseny més modern i amb un major nombre de cabines amb balcó. Segons l’acord, Royal Caribbean Group entregarà als clients de Pullmantur Cruceros un nou bo (Future Cruise Credit-FCC) del 125% calculat sobre la quantitat abonada per la seva tarifa de cabina, i sobre el 100% de la resta de quantitats abonades a Pullmantur Cruceros, de conformitat amb les seves condicions. Aquest serà aplicable en creuers de Royal Caribbean International o Celebrity Cruises.

Igualment, si els clients prefereixen el reemborsament de les quantitats ja abonades a Pullmantur, també tenen l’opció que Royal Caribbean Cruises Group porti a terme la devolució dels diners.

Temes:

Creuers Empreses