Parcs d'atraccions

Disney anuncia 32.000 acomiadaments per pal·liar les pèrdues durant la pandèmia

El grup fundat per Walt Disney centrarà la retallada de plantilla als seus parcs d'atraccions

disney

disney / John Raoux (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El grup Disney ha anunciat que preveu acomiadar 32.000 empleats en les seves activitats vinculades als parcs d’atraccions durant el primer semestre del 2021. La companyia fundada per Walt Disney reacciona així per pal·liar l’impacte de la Covid-19 sobre els seus comptes. La companyia ja havia avançat la seva intenció de suprimir 28.000 llocs de treball als Estats Units i ara amplia la xifra fins a un total de 32.000 a tot el món.

«En total, uns 32.000 empleats finalitzaran els seus contractes durant el primer semestrel de 2021», assenyala el número u mundial de l’oci en el seu informe anual presentat aquesta setmana davant el regulador nord-americà de les borses (SEC, Security and Exchange Commission). El gegant de l’entreteniment assenyala que a finals d’octubre ocupava unes 203.000 persones a tot el món, 155.000 d’elles, en activitats relacionades directament amb els seus parcs d’atraccions. 

Notícies relacionades

El grup compta amb Disneyland a Califòrnia, el segon parc d’atraccions més visitat del món, per darrere de Disney World a Orlando (Florida), tots dos als EUA, així com d’altres a Àsia o el de París. El ratolí Mickey atrau tots els anys desenes de milions de turistes a aquests parcs. 

Només en el quart trimestre (tancat el 3 d’octubre), el grup va informar al novembre sobre una pèrdua neta de 710 milions de dòlars (uns 596 milions d’euros). Disney preveu en aquest informe anual que «en total l’impacte net de la Covid-19 sobre els ingressos operacionals» en el seu exercici fiscal arriba a 7.400 milions de dòlars, dels quals 6.900 milions corresponen a les activitats dels seus parcs.