Junta d'accionistes

Els minoritaris d'Abengoa destitueixen el consell de l'empresa

La companyia es queda sense consell d'administració després d'impedir el nomenament de Marcos de Quinto i el seu equip

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La junta general extraordinària d’Abengoa, celebrada aquest dimarts, ha acordat el cessament del seu president, Gonzalo Urquijo i del seu consell d’administració, a proposta dels accionistes minoritaris. El grup denominat Abengoashares ha aconseguit una majoria del 66% sobre el 28% del capital present per forçar el cessament del president i del consell amb 2.200 vots. No obstant, el consell d’administració sortint ha impedit el nomenament de Marcos de Quinto com a nou president i de la resta de consellers.

Això implica que la companyia sevillana es queda sense consell d’administració de forma temporal fins a la pròxima junta general, convocada per a la seva celebració el 21 o 22 de desembre, segons es faci en primera o segona convocatòria. A més, com a conseqüència del cessament del consell d’administració, van presentar la seva dimissió amb efectes des d’aquest dimarts el secretari i la vicesecretària del consell d’administració, segons ha precisat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Notícies relacionades

A més, també s’ha aprovat l’eliminació del ‘superbo’ –segons els minoritaris– de 58 milions d’euros amb què es pretenia retribuir el ja cessat consell i s’ha votat en contra del pla de reestructuració de la companyia presentat per Urquijo.

Abengoa firmava el mes d’agost un acord amb els seus creditors per esquivar l’amenaça de fallida que planava sobre seu. Així, Abengoa Abenewco 1 (Abenewco 1), que és la societat capçalera de tots els negocis, rebria un préstec a cinc anys per import de fins a 230 milions d’euros amb la garantia de l’ICO. A més, s’havia subscrit una nova línia d’avals ‘revolving’ a cinc anys per import de fins a 126,4 milions d’euros, ampliable fins a 300 milions d’euros, tot això per tal de finançar les necessitats de liquiditat i avals del grup encapçalat per Abenewco 1 fins a finals del 2021. Aquestes línies d’avals compten amb la cobertura de Cesce per un 60% del tram internacional. Addicionalment, està previst que la Junta d’Andalusia també aporti 20 milions d’euros addicionals en aquest pla de rescat.

Temes:

Abengoa Empreses