EXEMPLE INDUSTRIAL

Gari Gimeno, mascaretes per a la renovació tèxtil

La firma barcelonina, especialitzada en la confecció de bates, camises de dormir i pijames, s'endinsa en la producció de mascaretes FFP2 i rep ajuts públics per a això

55859717 601

55859717 601 / Joan Mateu Parra

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La firma tèxtil Gari Gimeno rebrà ajuts per haver invertit en la fabricació de mascaretes FFP2 en plena pandèmia. L’empresa familiar dels Sánchez-Gimeno és un prodigi d’adaptació després de més de 50 anys d’història. Després d’haver superat diverses crisis, el coronavirus va tornar a posar a prova la firma, especialitzada en la confecció de camises de dormir, pijames i bates. Óscar Sánchez, copropietari de Gari Gimeno, relata amb passió com davant la situació de pandèmia i el confinament van començar a assistir a ‘webinars’ de les patronals Pimec i Cecot i van decidir endinsar-se en la producció de mascaretes. 

«No volíem entrar en les mascaretes de tela, ja que som més de competir en qualitat que en preu», explica Sánchez. Van decidir apostar per les mascaretes FFP2, les de més protecció, al detectar que hi havia un buit de proveïdors en el mercat. Van consultar la informació en el portal del ministeri (Mincotur), van estudiar els processos d’homologació, els proveïdors existents i van buscar entre empresaris les comandes inicials amb què justificar la compra de maquinària. 

Notícies relacionades

«Vam tancar comandes molt bones, vam encarregar la maquinària, però al final no es van poder complir per retards en l’entrega de la màquina i l’homologació», narra. Malgrat això, la maquinària va arribar ja al juliol i van seguir endavant amb els plans. Després d’associar-se amb la firma Aitex, es van adonar que complien les exigències per rebre ajuts del Govern i van decidir elaborar un informe amb la història de la companyia, balanços i factures amb què aspirar a una subvenció. Al final, és una de les empreses que aconseguirà l’ajuda, equivalent al 80% dels 80.000 euros que va costar la maquinària i l’homologació. 

Gari Gimeno ha començat a fabricar mascaretes. La màquina permet produir 200 mascaretes per hora i estan pensant que la nova línia de negoci podrà ser ampliada en el futur amb una altra maquinària més gran, que elevarà la producció a 1.000 mascaretes per hora. Sánchez opina que tot i que es distribueixi la vacuna en poc temps la venda de mascaretes es mantindrà forta. Ara treballen en noves homologacions de la seva mascareta perquè pugui ser utilitzada com a protecció industrial. Un gir al negoci després de 50 anys d’activitat que permetrà consolidar el futur. És una microempresa amb cinc persones en plantilla, però la compra de nova maquinària podria suposar que el nombre d’empleats s’hagi duplicat l’any que ve. 

Temes:

Empreses