Ocupació

130.000 afectats per erto a Catalunya després d'un mes de noves restriccions

Un total de 19.241 empreses han recorregut a un expedient de suspensió des que es va decretar el tancament de bars i restaurants

bar-cerrado

bar-cerrado

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La segona onada avança i els ertos continuen pujant. Un total de 132.825 treballadors han passat a ingressar en un nou expedient de regulació temporal d’ocupació (erto) en l’últim mes, des que el Govern de la Generalitat va decretar el tancament de bars, restaurants i centres d’estètica; així com la limitació d’aforaments en centres comercials i altres negocis. La xifra de treballadors afectats per aquesta segona onada d’ertos ha augmentat el 24,6% en l’última setmana a les quatre províncies catalanes.

Notícies relacionades

En les dues últimes setmanes el tancament dels locals culturals i els gimnasos ha mantingut a l’alça el volum d’expedients de suspensió que anaven entrant a les oficines de la Conselleria de Treball. Segons dades actualitzades pel Departament dirigit per Chakir el Homrani aquest divendres, un total de 19.241 empreses han presentat un erto l’últim mes a Catalunya. La majoria han sigut un erto per impediment de l’activitat econòmica a causa de les últimes restriccions i es concentren a la província de Barcelona.

El nombre de treballadors afectats per un erto continua pujant durant aquesta segona onada, però encara està lluny de les proporcions del primer estat d’alarma. En els mesos de primavera el nombre de treballadors en erto va superar els 700.000 afectats. És previsible que durant els pròxims 10 dies l’actual volum d’afectats, com a mínim, es mantingui; a causa de la pròrroga anunciada aquest dijous passat per la Generalitat del tancament de bars, restaurants, centres culturals i gimnasos, entre d’altres.