Col·lapse del sistema

El SEPE no ha pagat l'atur als nous desocupats de Barcelona des del 12 d'agost

L'organisme encara ha d'arreglar errors de la primera onada d'ertos

sepe-3

sepe-3 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Servei Estatal Públic d’Ocupació (SEPE) porta tres mesos de retard en el reconeixement de l’atur i no ha pagat la prestació a cap nou desocupat des del 12 d’agost a la demarcació de Barcelona, segons ha pogut saber l’ACN. Així, aquest novembre només cobraran els aturats que van presentar la sol·licitud abans d’aquest dia.

El problema ve per l’allau dels ertos registrats durant el confinament. En un inici, la tramitació de l’atur anava al dia i la dels ertos, no. L’organisme va decidir «equiparar el retard» dels dos processos i dedicar més personal als expedients. L’ens encara ha d’arreglar multitud d’errors de la primera onada, durant la qual el 70% dels ertos no entraven al sistema.

Expedients acumulats

Notícies relacionades

Una treballadora del SEPE que es dedica a capitalització, és a dir, al pagament únic de l’atur, exemplifica aquesta problemàtica. «Tot l’organisme està col·lapsat. Em ve una persona que em demana la capitalització i quan la mecanitzo resulta que no té prestació perquè no li han reconegut, tot i que la va sol·licitar a finals d’agost. Així, jo no l’hi puc pagar. Tinc fins a 20 expedients esperant que es reconegui la prestació», explica a l’ACN Margarita Rico, representant de CCOO al SEPE de Barcelona.

El Ministeri de Treball assegura que l’organisme treballa «intensament» perquè es redueixi el temps de reconeixement de la prestació i augura que la gestió s’agilitarà aquest mes de novembre, perquè «s’han adoptat mesures de reforç» i demarcacions amb menys càrrega de treball donen suport als territoris que tenen més pressió, com per exemple Barcelona.

Temes:

Atur