activitat aèria

El Prat concentrarà totes les operacions a la T1 al desembre

Ryanair, la companyia amb més nombre d'operacions a la T-2, serà la més afectada pel trasllat

53393262 59

53393262 59 / JOAN CORTADELLAS

3
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

L’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona - el Prat concentrarà a partir de l’1 de desembre les operacions de passatgers a la Terminal T1 per ajustar-se a la demanda actual. Aquesta reorganització operativa implica la posada en funcionament dels mòduls C i E de la T1 per atendre vols Schengen i no Schengen, respectivament, segons fonts pròximes a l’aeroport barceloní, confirmades pel gestor dels aeroports espanyols, Aena. Per tant, les companyies que estaven operant en aquests moments a la T2, entre les quals, Ryanair, l’aerolínia que genera més volum d’activitat en aquesta instal·lació, Easyjet i altres aerolínies, com KLM, Delta Airline o Air Arabia Maroc, traslladaran l’activitat a la principal infraestructura de l’aeroport barceloní.

Els primers canvis de terminal per les companyies es produiran el 19 de novembre. El gestor aeroportuari, Aena, recomanarà als passatgers que viatgin en els pròxims dies que consultin amb la seva aerolínia sortides i arribades, ja que, si el seu vol de retorn és posterior a aquesta data, la terminal de terme podria ser diferent de la utilitzada en el vol d’anada.

L’accés a la terminal continuarà sent limitat als passatgers que disposin de bitllet o targeta d’embarcament vàlids en les sis hores anteriors a la sortida prevista del vol, i als acompanyants estrictament necessaris de passatgers que requereixin assistència especial, de menors d’edat o amb causa degudament justificada. També es permet accedir a la terminal a clients d’agències del lloguer d’automòbils que tornin o recullin un vehicle amb document justificatiu.

Accés per la tercera planta

L’accés es fa únicament per la tercera planta per a aquells passatgers que arribin a l’aeroport amb taxi, aerobús o amb vehicle particular a través del pàrquing exprés, i per l’accés central de la planta zero per als usuaris que accedeixin a les instal·lacions mitjançant línies d’autobusos urbans i interurbans, metro o estacionant el seu vehicle particular a l’aparcament general.

En el cas dels acompanyants, Aena recomana acudir a l’aeroport únicament si és imprescindible i esperar a l’aparcament, perquè no es permet fer-ho a l’interior de les terminals, i s’ha establert un punt de trobada. En cas necessari, el punt de trobada per a la recollida dels passatgers d’arribada a la Terminal T1 està ubicat a l’exterior de l’edifici, a la planta zero davant el mòdul D de l’aparcament.

Embarcament de vols

L’embarcament es farà per les portes de les zones A, B i C en el cas de vols Schengen i pels mòduls D i E en el cas dels vols no Schengen. La facturació de totes les companyies es concentrarà als taulells de la tercera planta (Sortides), inclòs el servei del corredor Barcelona-Madrid. Els passatgers hauran d’accedir a les portes d’embarcament a través del control de seguretat de la tercera planta, inclosos aquells que utilitzin el servei del corredor Barcelona-Madrid.

La recollida d’equipatges es concentra a la sala principal, a la zona central de la Terminal T1, que dona pas a La Plaça, a la primera planta (arribades), inclosa la corresponent al servei del corredor Barcelona-Madrid.

Els passatgers també arribaran en la seva totalitat a la Terminal T1, on s’ha habilitat un punt de trobada a l’exterior de l’edifici, davant el mòdul D de l’aparcament. Aena recomana als usuaris consultar la seva web per conèixer les actualitzacions que es puguin produir sobre l’estat dels serveis i la pàgina infocovidaena.es per consultar la informació sobre les mesures vigents dictades per les autoritats en relació amb la Covid-19.

Actualment hi ha oberts 10 punts de restauració dins de les zones d’embarcament de la Terminal T1, els quals només ofereixen servei de menjar per emportar a causa de les mesures implantes a Catalunya per combatre els efectes de la Covid-19. El servei de ‘vending’ també es manté en funcionament. A la zona pública hi ha oberts els serveis bancaris (de 7.30 a 22.00 h), de farmàcia (de 8.30 a 19.30 h, excepte diumenges i dies festius) i l’estanc (de 7.00 a 21.00). La resta de serveis als passatgers de l’aeroport també s’ajustarà adequadament a la reorganització de les instal·lacions.

El servei de TaxFree es manté actiu.

Notícies relacionades

L’estacionament de vehicles també es concentra als edificis A, B i C de l’aparcament general de la T1, on es podrà arribar a través dels accessos habituals. El servei de llançadora entre les terminals queda temporalment suspès. Per tant, l’accés a la T1 des de l’estació de Renfe s’haurà de fer amb metro o mitjançant la línia 46 d’autobús de TMB.

Tots els transports públics que arriben a l’aeroport poden patir alteracions en els seus serveis. Es recomana als usuaris que consultin els diferents operadors per conèixer les modificacions particulars que es puguin derivar de la reorganització de les operacions de l’aeroport.