Resultats

Cellnex perd 84 milions fins al setembre per l'onada de compres

La companyia de telecomunicacions ha incrementat els seus ingressos un 53% per l'impacte de les adquisicions

cellnex

cellnex

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cellnex registra unes pèrdues de 84 milions d’euros fins al setembre per l’efecte de «més amortitzacions i costos financers» associats a l’intens procés d’adquisicions que ha portat a terme la companyia en els dos últims anys. L’operador de telecomunicacions ha facturat entre el gener i el setembre 1.149 milions d’euros, cosa que representa un 53% més que en el mateix període de l’any anterior, mentre va situar el resultat brut d’explotació (ebitda) en 838 milions, un 68% més.

«Això és coherent amb la fase de fort creixement que viu la companyia, i per això –tal com es va avançar en la presentació de resultats de l’exercici 2019–, cal esperar que el grup continuï reflectint un resultat comptable negatiu en els pròxims trimestres», ha indicat la companyia en un comunicat.

Fins al mes d’octubre Cellnex ha tancat o anunciat operacions de creixement a Portugal, França, el Regne Unit i Polònia amb una inversió associada de 6.900 milions d’euros i analitza projectes amb un volum d’inversió que podria arribar fins als 11.000 milions d’euros després de l’ampliació de capital executada l’agost per valor de 4.000 milions d’euros. 

Per negocis, els serveis d’infraestructures per a operadors de Telecomunicacions mòbils van aportar als ingressos totals el 78%, amb 898 milions d’euros, cosa que suposa un creixement del 77% respecte a l’any passat. L’activitat d’infraestructures de radiodifusió va aportar un 15% dels ingressos amb 172 milions d’euros i el negoci centrat en les xarxes de seguretat i emergència i solucions per a la gestió intel·ligent d’infraestructures urbanes (IoT i Smart cities) va aportar un 7% dels ingressos, amb 78 milions d’euros.

Notícies relacionades

D’altra banda, el 65% dels ingressos fora del mercat espanyol. Itàlia és el segon mercat més important amb un 22% dels ingressos del grup. Cellnex comptava amb un total de 50.185 emplaçaments operatius (10.313 a Espanya, 10.356 a Itàlia, 9.687 a França, 924 a Holanda, 7.996 al Regne Unit, 5.277 a Suïssa, 621 a Irlanda i 5.011 a Portugal).

El total d’inversions executades en els primers nou mesos del 2020 va arribar als 3.585 milions d’euros, majoritàriament destinats a inversions vinculades a generació de nous ingressos, en què destaca la incorporació de nous actius a Portugal i el Regne Unit i la continuïtat en la integració i desplegament de noves infraestructures a França, així com millores en l’eficiència, i al manteniment de la capacitat instal·lada. El deute net del grup se situa en els 3.776 milions d’euros davant els 3.938 milions a tancament del 2019.