Presència en sis països

Cellnex negocia la compra de les torres de Hutchinson a Europa per 10.000 milions

L'operació podria ser la més important de la història de l'operador de telecomunicacions

Seu de Cellnex a la Zona Franca, a Barcelona.

Seu de Cellnex a la Zona Franca, a Barcelona. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Cellnex es troba en «converses avançades» amb Hutchinson per a la compra de les seves torres a Europa, segons ha confirmat la companyia que lidera Tobías Martínez a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El grup de Hong Kong estaria disposat a vendre per un valor de 10.000 milions d’euros la seva infraestructura fins a sis països europeus. Si l’operació tira endavant seria la més important de la història de Cellnex. 

«Cellnex es troba en converses avançades amb Hutchison a fi d’explorar escenaris de col·laboració estratègica entre les dues companyies, inclosa la potencial adquisició de determinats actius d’infraestructura i l’execució de contractes de serveis», ha indicat Cellnex. «Els possibles termes i condicions, inclosos els termes econòmics i l’estructura de la transacció contemplada, s’estan negociant actualment i, per tant, fins al moment no s’ha arribat a cap acord vinculant», ha afegit. 

Les negociacions no són noves. Ja a la primavera, l’agència Bloomberg va assegurar que hi havia una aproximació entre les dues empreses per a l’adquisició per part de l’operador espanyol d’una participació en les infraestructures de Hutchinson per valor de 9.000 milions d’euros. Llavors, Cellnex va assegurar que estava «obert a noves adquisicions» però mai a través d’una participació «minoritària» dins d’un grup, com s’especulava.

Notícies relacionades

«Per a nosaltres, qualsevol participació minoritària avui no té sentit», va arribar a dir Tobías Martínez al juny en una roda de premsa després de la junta d’accionistes de la companyia. No obstant, fa mesos que la companyia assegura que estudia noves inversions per valor d’11.000 milions d’euros, preu que encaixa amb la valoració (10.000 milions) dels actius de Hutchinson que podrien estar a la venda. 

Per a Cellnex, aquest acord representaria una oportunitat de seguir amb la seva estratègia de creixement recent. Aquest any, Cellnex ha arribat a diferents acords de creixement que li han permès entrar i consolidar-se a Portugal i el faran entrar a Polònia –el vuitè i novè país europeu respectivament en el qual la companyia desenvolupa la seva activitat–, a més de reforçar la seva presència a França mitjançant el desplegament d’una xarxa de fibra òptica amb Bouygues Telecom, clau per al desenvolupament de l’ecosistema 5G, i la seva presència al Regne Unit amb el tancament de l’adquisició de la divisió de telecomunicacions d’Arqiva.