Telecomunicacions

Álvarez-Pallete reclama «valentia» als reguladors davant les grans tecnològiques

El president de Telefónica reitera la necessitat d'establir les mateixes regles de joc per a tothom

fernandez-pallete-telefoinica

fernandez-pallete-telefoinica

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha reclamat aquest dilluns «valentia» als reguladors europeus davant grans tecnològiques com Google, Facebook o Apple. «Europa ja no té gaire marge per reaccionar», ha tornat a reiterar el president de l’empresa de telefonia durant la seva participació virtual al FT-ETNO Summit 2020 a Londres. «Siguin valents, permetin que competim amb les mateixes regles. És el moment de sacsejar el tauler de joc. És una qüestió de valors i de drets en el món digital», ha dit el president de la multinacional. 

La desregulació del sector ‘telco’ ha de ser «el pròxim desafiament» de les autoritats comunitàries perquè puguin competir en igualtat de condicions amb les grans tecnològiques, que, malgrat fer una activitat econòmica similar a les ‘telcos’, gaudeixen d’immunitat regulatòria i econòmica. En aquest sentit, Álvarez-Pallete ha aplaudit la iniciativa de la Comissió Europea de començar a regular els ‘guardians del món digital’. «Aquest és el camí correcte», ha asseverat.

El president de la primera ‘telco’ espanyola ha assegurat que s’ha d’avançar cap al «final de l’expropiació de les xarxes de nova generació imposant-hi l’accés de tercers amb preus regulats». A més, el primer espasa de la companyia amb una important presència a Alemanya i el Regne Unit, a més d’Espanya, ha reclamat als governs que «no se centrin a maximitzar els ingressos en les subhastes de 5G o a mantenir el sector de les telecomunicacions com a deflacionari, perquè els diners gastats en espectre no s’invertiran a les xarxes».

Notícies relacionades

«Necessitem noves regles de competència que permetin la creació d’operadors forts i mercats sans a Europa. Això és crític», ha explicat. La rigidesa de les autoritats de competència europees ha donat com a resultat que a Europa hi hagi al voltant de 450 operadors de telecomunicacions, mentre que a la Xina i els Estats Units n’hi hagi tres i quatre, respectivament.

La pandèmia, com ha recordat en múltiples ocasions, ha posat el món en «una màquina del temps que ha accelerat cinc anys» tots els processos digitals. El teletreball, el comerç electrònic, la salut, l’entreteniment, l’educació ‘online’ o la intel·ligència artificial han fet possible que la vida segueixi. No obstant, ha criticat que malgrat tot les telecomunicacions continuen sent deflacionàries. «És irònic que l’any en què s’ha fet més patent que mai que la connectivitat exerceix un paper essencial en la nova economia, els ingressos de les telecomunicacions continuen caient i el seu valor està en el seu punt més baix», ha lamentat.