XIC Congrés Fundació CEDE

Pallete: «La pandèmia ha accelerat la digitalització cinc anys»

El president de Telefónica i el de Naturgy insisteixen en la importància d'invertir en formació davant el canvi de model tecnològic

pallete car 1200

pallete car 1200

1
Es llegeix en minuts
Ramón Ferrando

José María Álvarez-Pallete, president executiu de Telefónica, ha remarcat aquest matí al congrés de directius CEDE l’enorme impacte que la pandèmia ha tingut en la transformació digital de les empreses.

«La pandèmia ha accelerat la digitalització de les empreses tres o cinc anys», ha apuntat. El directiu considera que ara és essencial invertir en la gestió del talent. «Avui passa el que passa en qualsevol revolució, canvien les feines», ha assegurat.

Alvarez-Pallete ha incidit que la pandèmia ha augmentat la necessitat d’«invertir en la formació» dels treballadors. «Serà essencial. Nosaltres (a Telefónica) tenim en marxa el programa més gran de formació d’Europa amb 22.000 persones», ha afirmat.

Notícies relacionades

L’executiu de l’empresa de telecomunicacions ha participat en un diàleg amb el president de Naturgy, Francisco Reynés, sobre com han d’afrontar la transformació digital i energètica les empreses. Reynés ha coincidit amb Álvarez-Pallete en la importància del capital humà de les empreses i la necessitat d’impulsar el seu canvi d’habilitats davant el món digital.

El president de Telefónica ha recordat l’impacte que va suposar l’esclat de la pandèmia i com ha accelerat la transformació digital d’Espanya. «D’un dia per l’altre vam tenir el 100% de la població confinada i el 90% dels nostres empleats teletreballant. Vam tenir un creixement del trànsit de dades del 70% i podem dir amb orgull que les infraestructures han funcionat». Álvarez-Pallete ha comparat la Covid amb la «mal anomenada» grip espanyola i ha destacat que la principal diferència és que el món ha continuat funcionant gràcies a la digitalització.