MERCATS

Playboy tornarà a cotitzar a la borsa

L'anunci es produeix nou anys després de la fusió amb MCAC i cotitzarà en el Nasdaq

zentauroepp52855087 icult200319180030

zentauroepp52855087 icult200319180030

2
Es llegeix en minuts

Les accions de Playboy Enterprises tornaran a negociar-se a la borsa. Nou anys després que la companyia fundada per Hugh Hefner abandonés Wall Street, després d’arribar a un acord de fusió, valorat en 381 milions de dòlars (324 milions d’euros) amb la firma Mountain Crest Acquisition Corp (MCAC), ha decidit el retorn. Cotitzarà en el Nasdaq, canviarà el seu nom i passarà a negociar-se en el mercat electrònic sota el símbol PLBY.

Els consells d’administració de Mountain Crest i Playboy han aprovat per unanimitat la transacció, que requerirà l’autorització dels accionistes de les dues empreses i està subjecta, entre altres condicions de tancament habituals, a la recepció de certes aprovacions regulatòries. S’espera que la transacció es tanqui a principis del primer trimestre del 2021.

Com a part de l’operació, els accionistes de Playboy tindran dret a rebre prop de 23,9 milions d’accions de MCAC a un preu de 10 dòlars cada una, mentre que aquesta companyia assumirà el deute net pendent d’aproximadament 142 milions de dòlars (121 milions d’euros) de la multinacional, per un preu total de compra d’aproximadament 381 milions de dòlars.

Per limitar la dilució, Playboy ha acceptat comprar 700.000 accions als fundadors de Mountain Crest a un preu unitari de 6,35 dòlars. Els actuals accionistes de Playboy han acordat un període de bloqueig d’un any subjecte a un alliberament parcial si després de sis mesos les accions cotitzessin a un preu de 14 dòlars durant 20 sessions de 30 dies hàbils consecutius.

Notícies relacionades

Mountain Crest ha firmat també acords de compra definitius per a la venda de 50 milions de dòlars de les seves accions ordinàries a inversors institucionals i acreditats. Aquests ingressos, juntament amb els fons mantinguts en el compte fiduciari de Mountain Crest, actualment 58,5 milions de dòlars, s’utilitzaran per finançar els plans de creixement de Playboy. «Avui és un dia molt important per a Playboy i per a tots els nostres socis a nivell mundial», va declarar Ben Kohn, conseller delegat de l’empresa, que en els últims temps ha mudat el seu enfocament des de l’erotisme cap a altres categories com la moda i els complements, el joc, la cosmètica i altres productes de bellesa.

«Feim aquest pas cap als mercats públics perquè el capital compromès ens permetrà accelerar el desenvolupament dels nostres productes i les estratègies de comercialització i desenvolupar més ràpidament les nostres capacitats», va afegir Kohn, que continuarà dirigint la companyia després de la fusió. Playboy va deixar de cotitzar el març de 2011, després de quatre dècades a la Borsa de Nova York, quan el seu fundador, Hugh Hefner, va adquirir al voltant del 90% dels títols de l’empresa, per la qual cosa, davant l’escàs nombre d’accions que cotitzaven lliurement, el gestor del parquet novaiorquès va decidir suspendre la seva negociació en el NYSE, on havien estat presents des de 1971.

Temes:

Borsa