L'EVOLUCIÓ DE LA INFLACIÓ

L'IPC va caure el 0,4% al setembre i encadena sis mesos de taxes negatives

L'ascens es deu principalment a l'encariment de l'electricitat i que els preus dels paquets turístics van baixar menys que un any abans

ipc / periodico

1
Es llegeix en minuts

Els preus van caure un 0,4% el setembre davant el mateix mes de l’any passat, amb la qual cosa encadenen sis mesos de taxes anuals en negatiu des de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19, segons l’indicador avançat de l’IPC.

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) avança aquest dimarts que el descens de setembre suposa moderar una dècima la caiguda d’agost, quan els preus van descendir un 0,5%. 

En l’evolució de l’IPC de setembre va influir la pujada de l’electricitat, davant la baixada del 2019, mentre que els paquets turístics van disminuir menys aquest mes que l’any passat i els carburants van estirar a la baixa els preus.

Notícies relacionades

L’INE recorda que, després de l’acabament de l’estat d’alarma, tots els productes de l’IPC estan disponibles per a la seva adquisició per les llars.

Estadística va continuar al setembre la recollida presencial dels preus, i es va mantenir la recollida per mitjans telemàtics quan, per motius de seguretat sanitària, no és possible o convenient realitzar-la de manera presencial.